Banner 980x90

Izstrādāta jauna Iecavas novada pašvaldības identitāte

Jelgava, 7.dec., LETA. Noslēgusies Iecavas novada pašvaldības vizuālās identitātes grafiskā risinājuma izstrāde, novada domes sēdē apstiprināts arī novada logotips, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Logotipa pamatu veido grafiskā zīme - neregulārs ovāls - ar krāsu pārejām, kas simboliski pastiprina logotipa vēstījumu, ka Iecavas novada teritorija ir auglīga un vide ir labvēlīga iedzīvotājiem, vārda elements – priedēklis - "IE", kas palīdz veidot jaunus vārdus, un tekstuālā daļa.

Logotipam ir deviņi krāsu varianti, kas simbolizē novadam nozīmīgas jomas. Identitātes pamatkrāsa ir zaļā. Kā papildkrāsas tiek lietotas zilā, oranžā, brūnā, rozā, sarkanā, tirkīza, violetā un dzeltenā, kur zaļā simbolizē novadu, zilā - pašvaldību, oranžā - uzņēmējdarbību, brūnā - sabiedrību, rozā - izglītību, sarkanā - kultūru, tirkīza - sportu, violetā - jauniešus, dzeltenā attīstību. Krāsu papildina attiecīga tekstuālā daļa, piemēram, "Iecavas novads iedzīvina", "Iecavas novads iegūst", "Iecavas novads iesaistās".

Lietošanai paredzēti arī vienkrāsu un melnbalti varianti dažādām reproducēšanas tehnikām.

Logotipu paredzēts lietot, apvienojot grafisko zīmi ar ietvertu tekstuālo daļu vienotā kompozīcijā.

Logotips tiks pielietots pašvaldības vides un drukātajā komunikācijā, digitālās komunikācijas medijos, prezentāciju materiālos, suvenīru produkcijā.

Saistošos noteikumus, kuros būs noteikta logotipa izmantošanas kārtība, plānots apstiprināt domes sēdē decembrī.

Kā ziņots, Iecavas novada jaunās vizuālās identitātes izstrāde izmaksās 870 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Novada dome 1.jūlijā izsludināja tirgus izpēti dizaina izstrādei, kurā par uzvarētāju četru piedāvājumu konkurencē atzīts SIA "sem.lv" piedāvājums.

"sem.lv" grafisko dizainu sola izstrādāt par 554 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa jeb 670 eiro, ieskaitot nodokli.

Identitāte tiks veidota, izmantojot ideju konkursa "Iecavas novada pašvaldības vizuālās identitātes grafiskā risinājuma izstrāde" uzvarētāja Naura Cinovica ideju, par ko konkursa uzvarētājs saņēma naudas balvu 200 eiro apmērā, informēja Podniece-Jostmane.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)