Banner 980x90

Jaunieši no Itālijas Rundāles novadā nedēļas garumā iepazīs kultūru un tradīcijas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 5.janvārī, Rundāles novadā ieradīsies divdesmit jaunieši no Itālijas Andžari pašvaldības, lai apmaiņas projekta gaitā nedēļas garumā iepazītu Latvijas kultūru un tradīcijas, prezentētu Itāliju, kā arī neformālā gaisotnē runātu par iesaistīšanās iespējām un ieguvumiem sabiedriskajās un politiskajās norisēs.

Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa aģentūru LETA informēja, ka šodien paredzēta jauniešu savstarpējā iepazīšanās Pilsrundāles vidusskolā, kam trešdien, 6.janvārī, sekos sarunas un stereotipu laušana par itāļiem un latviešiem.

"Šajā dienā esam ieplānojuši arī diskusiju par jauniešu iniciatīvām un iesaistīšanos sabiedriskajos un politiskajos procesos, labās prakses piemēru demonstrēšanu abās valstīs," pauda projekta vadītāja Laura Ārente. Diskusijā aicināta piedalīties arī Rundāles novada domes vadība un speciālisti. Sākums - Pilsrundāles vidusskolā.

Trešā uzturēšanās diena būs ceturtdien, un tā tiks sākta ar praktiskajām nodarbībām Pilsrundāles vidusskolā, kam sekos Svitenes muižas apskate. Piektdien, 8.janvārī, paredzēta Rundāles pils muzeja un Mežotnes pilskalna apskate, kā arī dažādas sportiskas aktivitātes.

Piektā diena - 9.janvāris - būs veltīta abu valstu kulinārijas mantojuma izzināšanai, gatavojot Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības virtuvē Latvijas un Itālijas tradicionālos ēdienus, informēja Ārente.

Svētdien, 10.janvārī, paredzēts brauciens uz Rīgu, kur Rundāles jauniešu pavadībā tiks iepazīts galvaspilsētas kultūrvēsturiskais mantojums. Savukārt 11.janvārī plkst.14 Pilsrundāles vidusskolā paredzēta projekta noslēguma konference, kur dalībnieki no abām valstīm interaktīvā veidā skolas audzēkņiem demonstrēs iegūtās zināšanas un pieredzi.

Bauska24.lv jau vēstīja, ka novembrī Rundāles novadā plānošanas vizītē ieradās Andžari pašvaldības jauniešu pārstāvji no Itālijas saistībā ar apmaiņas projektu "Laipni lūgts manā pusē" ("Welcome to MySide"), kas paredz 20 Andžari jauniešu viesošanos Rundālē 2016.gada sākumā.

Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa aģentūru LETA informēja, ka šis projekts tiek īstenots "Erasmus+" programmā "Jaunatne darbībā". Apmaiņas vizīte notiks 2016.gadā no 6.janvāra līdz 11.janvārim, kuras gaitā Andžari pašvaldības jaunieši kopā ar Rundāles novada jauniešiem neformālā gaisotnē izzinās Latvijas un Itālijas kultūru, tradīcijas, stereotipus, iesaistīšanās iespējas un ieguvumus sabiedriskās un politiskās norisēs, kā arī pievērsīsies citiem jauniešiem svarīgiem jautājumiem.

"Projekta mērķis ir aktivizēt jauniešu iniciatīvu un iesaistīšanos dažādās sabiedrības aktivitātēs, motivēt viņus ieņemt aktīvu dzīves pozīciju. Šobrīd projekta aktivitāšu plānošanā jau ir iesaistījušies 20 Rundāles novada jaunieši. Savstarpējai saziņai esam izveidojuši projekta grupu sociālajā vietnē "Facebook", kur mūsu jaunieši jau tagad var iepazīt ciemiņus," skaidroja projekta vadītāja Laura Ārente.

Kopējās projekta izmaksas ir 15 224 eiro, kas pilnībā tiks segtas no "Erasmus+" programmas līdzekļiem.

"Projekta idejas iniciatori ir Andžari pašvaldības jaunieši, kuri atrada Rundāles novada kontaktinformāciju pašvaldību sadraudzības datubāzē "twinning.org". Domāju, ka šis projekts ļaus arī mūsu novada jauniešiem iegūt daudz jauna - pieredzi, zināšanas, kontaktus un, protams, draugus," pauda Ārente.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)