Banner 980x90

Kā korporatīvie pasākumi palīdz saliedēt kolektīvu?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Lielā daļā uzņēmumos ik pa laikam norisinās dažādi korporatīvie pasākumi, kas paredzēti vai nu kopīgu svētku atzīmēšanai, vai kolektīva saliedēšanai. Tieši darbinieku team building ir lielākais izaicinājums daudziem vidējiem un lielajiem uzņēmumiem, kuru panākumi uzņēmējdarbībā var būt tieši atkarīgi no tā, cik labi viņu darbinieki sastrādājas viens ar otru. Tāpēc ir svarīgi izprast to, kā tieši korporatīvie pasākumi var uzlabot kolektīva vienotību un saliedētību!

Vides maiņa uzlabo pašsajūtu
Ikvienam cilvēkam ik pa brīdim noder apkārējās vides maiņa – tas ne vien neļauj ieslīgt rutīnā, bet arī izklaidē smadzenes. Ja uzņēmuma darbinieki pārsvarā visu savu darba dienu pavada tikai ofisā, var palielināties risks gan izdegšanas sindromam, gan vienkārši samazināties cilvēku darbaspējas.

Pusdienas vai pasākumi pēc darba ar kolēģiem
Kaut vai tik neliela aktivitāte, kā kādas sapulces pārcelšana uz kādu mājīgu kafejnīcu vai labu restorānu, uzlabos darbinieku pašsajūtu un attieksmi pret darba devēju. Ieteicams šādus pasākumus labāk rīkot mazām komandām, kuru saliedētība ir uzņēmuma veiksmīgas darbības pamatā. Tāpat darba devējiem ir ieteicams ik pa brīdim arī sarīkot kādu kopīgu pasākumu pēc darba dienas beigām – galvenais, lai tas būtu nevis kā papildu darbs, bet novērtējums par labi padarītu darbu. Šādi pasākumi var būt, piemēram:
• kopīga kādas sporta spēles – hokeja, basketbola – skatīšanās;
• kādas pirts vai SPA kompleksa apmeklējums;
• laba koncerta apmeklēšana kopā.

Kopīgiem spēkiem var palīdzēt citiem
Vēl viens lielisks veids, kā ne tikai saliedēt kolektīvu, bet tajā arī veidot kopīgas vērtības, ir palīdzēšana kādām nevalstiskām organizācijām vai labdarības organizācijām. Ja darba devējs atļauj darba laikā palīdzēt tiem, kam mazāk paveicies dzīvē, tas darbiniekos rada sajūtu, ka viņi strādā sociāli atbildīgā uzņēmumā. Izmantojiet iespēju visi kopā:
• palīdzēt dzīvnieku patversmēm;
• sarūpēt un aizvest dāvanas bērnu namu bērniem;
• apciemot vientuļos seniorus.

Šādas aktivitātes, kas balstītas uz dziļām, kopīgi pārdzīvotām emocijām, noteikti satuvinās gandrīz jebkuru kolektīvu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Atzīmējiet svētkus kopā
Svētku svinēšana kopā ar kolēģiem ir viens no populārākajiem korporatīvo pasākumu veidiem, jo, veidojot tos īpaši pārdomāti, ir iespējams saliedēt gan atsevišķu nodaļu darbiniekus, gan visu kolektīvu kopumā.

Arī lielā pasākumā veidojas mazās komandas
Tradicionāli lielākie svētki, kas tiek atzīmēti kopā ar kolēģiem, ir Ziemassvētki, kā arī apaļas vai pusapaļas uzņēmumu jubilejas. Lai gan pārsvarā šāda tipa svinības ir masu pasākums, arī tā ietvaros ir iespējams stiprināt mazākas kolēģu komandas, piemēram:
• katrai nodaļai lūdzot sagatavot priekšnesumu pārējiem kolēģiem;
• kolēģu grupas pasākuma ietvaros iesaistīt kādās kopīgās aktivitātēs;
• organizēt aktivitātes, kur nodaļas viena ar otru sacenšas.

Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com
Ģimeņu pasākumi saliedē citā līmenī
Ja uzņēmuma kolektīvā ir daudz ģimenes cilvēku, ir svarīgi rīkot arī tādus pasākumus, kur iespējams piedalīties darbinieku otrām pusītēm un bērniem, piemēram, kopīgu Lieldienu olu meklēšanu vai tikšanos ar Ziemassvētku vecīti. Tas ļaus darbiniekiem atklāt kopīgas intereses, kas ir saistītas, teiksim, ar bērnu interesēm. Turklāt, iesaistot ģimenes locekļus uzņēmuma aktivitātēs, būs iespējams palielināt arī viņu piederības sajūtu savas otrās pusītes vai vecāku darba vietai, bet tas savukārt papildus veicinās darbinieku lojalitāti uzņēmumam.

Aktīvā atpūta veicina kopīgas prasmes
Lielos darba kolektīvos populāras ir sporta spēles, tomēr arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir daudz iespēju izmantot sportiskas aktivitātes, lai trenētu darbinieku spējas kopīgi sasniegt mērķus. Pats svarīgākais ir izvēlēties tādas aktivitātes, kurās var piedalīties visi darbinieki – lai arī kāda būtu to sagatavotības pakāpe.

Kopīga sacensība, kas balstās uz stratēģiju
Pats svarīgākais ieguvums no kopīgām sportiskām aktivitātēm ir iespēja attīstīt tādas darbinieku prasmes kā:
• spēja organiski darboties komandā, lai atrisinātu konkrētus uzdevumus;
• prasme vienoties par kopīgu stratēģiju un tās izpildi;
• domāt ne vien par sevi, bet par visu komandu kopumā.

Foto: GUNSnLASERS.lvFoto: GUNSnLASERS.lv
Turklāt kopīga uzvara vai zaudējums palīdz satuvināties ar kolēģiem arī emocionālā aspektā. Lielisks veids, kā attīstīt šīs prasmes, vienlaikus arī izklaidējot darbiniekus, ir peintbols vai lāzerpeintbols. Piemēram, GUNSnLASERS izklaides parki kādreizējā Juglas Manufaktūras rūpnīcā, Andrejsalā, Mežaparkā un Zaķusalā, rīko korporatīvos pasākumus gan maziem, gan lieliem uzņēmumiem, kuru ietvaros peintbola spēles laikā iespējams gan attīstīt savas individuālās prasmes, gan saliedēties ar kolēģiem. Ņemot vērā, ka peintbolam ir militāra izcelsme un tas atgādina armijas mācības, tad ar tā palīdzību iespējams attīstīt komandas garu, līdzīgi kā tas notiktu armijā – tikai bez nepieciešamības reāli iesaistīties militārajā dienestā. Turklāt pēc aktīvās peintbola spēles visiem tās dalībniekiem ir iespējams ieturēt kopīgu maltīti un tās laikā apspriest spēles gan taktiskās veiksmes, gan neizdošanās. 

Uzzini vairāk par GUNSnLASERS atpūtas parkiem un to piedāvājumiem uzņēmumu saliedēšanas pasākumiem mājaslapā Gunsnlasers.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)