Banner 980x90

Kā motivēt sevi sportot, arī tad, ja galīgi negribās

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

"Sākšu sportot no pirmdienas," tu nodomā, kad kritiski esi sevi nopētījusi spogulī. Par šo savu apņēmību tu, protams, atceries tikai pirmdien vēlu vakarā, kad velties arā no dīvāna un piestrādāt pie presītes vairs nav ne mazākās vēlmes. "Kāda jēga no pirmdienas? Sākšu ar pirmo datumu!" tu varonīgi nolem, tādējādi iegūstot sev sagatavošanās periodu vismaz divu nedēļu garumā. Pēdējais variants vēl ir apņemties jaunu dzīvi sākt jaunajā gadā, bet šādas apņemšanās parasti rodas jau rudens pusē, kad līdz janvārim atlikuši tikai kādi mēneši divi trīs. Piekritīsi taču, ka tas nekur neder. Bet ko darīt?

Piedāvājam tev dažus nejaukus (bet efektīvus) paņēmienus, kā izprovocēt sevi uz vingrošanu mājās vai sporta zālē, ja tevi šī doma apsēdusi jau kādu laiku. Nevilšus nāk prātā vārdi – ezis lepns putns, neiespersi – nelidos, un arī mēs iesakām sākt ar spērienu sev. Pašapziņa, protams, ir laba lieta, bet ja tās tev ir pārpārēm, tad jau vingrot i nedomāsi, bet ja esi gatava paskatīties uz sevi ar kritisku aci, dari to no visas sirds.

* Uzvelc visnepievilcīgāko apakšveļu, nostājies pie spoguļa, nemēģinot ievilkt vēderu un iztaisnot muguru, palūkojies uz sevi. Ja ir iespēja sevi nofotografēt, dari to. Protams, šis foto nav domāts ģimenes albumam, bet vari to glabāt tikai sev zināmā vietā un vājuma brīžos palūkoties
* Atrodi kādu sev ļoti mīļu fotogrāfiju, kurā esi redzama savā labākajā formā(vienalga, kaut vai pirms gadiem pieciem) un izskaties satriecoši. Skaties pamīšus pirmo un otro foto. Kurš tev patīk labāk? 
* Aizej uz kāda veikala pielaikošanas kabīni. Vislabāk dodies uz to veikalu, kur jau tev ir pieredze ar neveiksmīgu apģērba pielaikošanu. Dažās šādās vietās ir īpaši izteiksmīgs apgaismojums, kurā lieliski ieraudzīsi visus savus liekos kunkulīšus un uzkalniņus.
* Aizej uz sporta klubu un nopērc  abonementu uzreiz ilgākam laikam – vēlams, uz noteiktu laika periodu bez iespējas to pagarināt. Kā zināms, tagad lēts nav nekas, un, ja neizmantosi savu abonementu, naudiņa izčibēs vējā. Varbūt, ka mazais skopulis tevī liks saņemties. Ja vari atļauties, iegādājies abonementu ne tikai uz sporta zāli bet arī, piemēram, uz ūdens aerobiku, kas būs lielisks papildinājums jebkurai fiziskajai slodzei (un atceries – dubults naudas zaudējums, ja būsi slinka).
* Galu galā noslēdz derības ar draugiem vai draudzenēm, ka katrs no jums spēsiet uzlabot savu fizisko formu, piemēram, pusgada laikā. Šeit nu ļauta vaļa fantāzijai – kas tiks uzvarētājam un kā atpirksies zaudētājs, bet galvenais, lai tevī rastos cīņas spars.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)