Banner 980x90

Kādā skolā Zemgalē vakar nopludināti latviešu valodas eksāmena - domraksta temati

Rīga, 23.maijs, LETA. Kādā skolā Zemgalē vakar nopludināti latviešu valodas eksāmena - domraksta temati, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Alise Bērziņa.

Centrā tika saņemta informācija par to, ka kādā skolā izplatīti domrakstu temati, par ko liecinājusi kāda centram atsūtīta fotogrāfija.

VISC par notikušo vērsies Valsts policijā un, iespējams, par to ir sākta pārbaude.

Jau ziņots, ka vakar 12.klašu skolēni kārtoja valsts pārbaudījumu latviešu valodā.

Izvēles domrakstu temati latviešu valodas eksāmenā un argumentētā pārsprieduma temati vēstures eksāmenam nav ievietoti eksāmena materiālā, bet tos izglītības iestādes vadītājam vajadzēja lejuplādēt pārtraukumā pirms attiecīgās daļas sākuma. No materiāla lejupielādes brīža katrs izglītības iestādes vadītājs bija atbildīgs par tā pavairošanu un nodošanu eksāmena vadītājiem. Brīdī, kad sāksies attiecīgā eksāmena daļa, visi kārtotāji varēja iepazīties ar tematiem.

Šonedēļ 12.klašu skolēniem paredzēts arī eksāmens matemātikā - tas notiks piektdien, 25.maijā. Nākamā nedēļa sāksies ar eksāmenu vēsturē 28.maijā un turpināsies ar bioloģijas eksāmenu 30.maijā, savukārt eksāmenu sesija noslēgsies ar valsts pārbaudījumiem fizikā un ķīmijā, kas attiecīgi notiks 4.jūnijā un 6.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)