Banner 980x90

Karavīram par braukšanu reibumā ar motociklu piemēro naudas sodu un atņem tiesības

Rīga, 22.okt., LETA. Zemgales rajona tiesa Bauskā piemērojusi 850 eiro sodu un tiesību atņemšanu karavīram, kurš braucis dzērumā ar motociklu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Karavīru policija aizturēja šogad 5.augusta naktī, jo viņš Bauskā vadījis motociklu 1,1 promiļu reibumā.

Valsts policijas ziņojums liecina, ka motocikla vadītājs spēkratu vadīja līkumoti un uz tā grīļojās, tāpēc likumsargiem radušās aizdomas un pārkāpējs apturēts.

Vainīgais tiesas sēdē savu vainu atzina un izdarīto nožēloja. Uzliekot sodu, tiesa ņēma vērā, ka vainīgais jau agrāk administratīvi sodīts.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par administratīvo pārkāpumu, kas izdarīts ārpus aktīvā dienesta pienākumu pildīšanas, karavīru sauc pie administratīvās atbildības uz vispārīgiem pamatiem. Karavīru var pakļaut administratīvai aizturēšanai, bet viņam nevar piemērot administratīvo arestu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, tiesa karavīram piemēroja 850 eiro sodu un atņēma transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)