Banner 980x90

Koalīcijai izdodas noturēt varu Bauskas novada domē, mēra krēslā ievēlot ZZS biedru Jātnieku

Jelgava, 10.maijs, LETA. Koalīcijai izdevies noturēt varu Bauskas novada domē, un ceturtdien par domes priekšsēdētāju ievēlēts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Arnolds Jātnieks, aģentūra LETA uzzināja domē.

Jātnieks ievēlēts ar deviņu deputātu balsīm. Viņu atbalstīja ZZS, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības" deputāti, kā arī opozicionārs Artūrs Toms Plešs ("Latvijas attīstībai"), kurš aprīlī bija to deputātu grupā, kas izteica neuzticību līdzšinējai vadībai, no amata gāžot Raiti Ābelnieku (VL-TB/LNNK).

Informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā liecina, ka Jātnieks ir agronomijas maģistrs un zemnieku saimniecības "Vaidelotes" īpašnieks.

Domes priekšsēdētāja amatam oficiāli bija izvirzīts arī līdzšinējā mēra vietnieks Voldemārs Čačs (VL-TB/LNNK).

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās ārkārtas domes sēdē deviņiem deputātiem paužot neuzticību Ābelniekam, viņš zaudēja amatu. Neuzticības balsojumu atbalstīja "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības, partijas "Latvijas attīstībai", kā arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti. Pārējie deputāti domē pārstāv nacionālo apvienību, "Vienotību" un ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)