Banner 980x90

Laba ziemas kviešu raža ļauj Rundāles novada saimniecībai "Urštēni" par 24% palielināt apgrozījumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Rundāles novada Svitenes pagasta zemnieku saimniecībai (ZS) "Urštēni", kas nodarbojas ar graudkopību, pērn par 24% audzis apgrozījums, ko uzņēmuma vadība skaidro ar labu ziemas kviešu ražu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, ZS "Urštēni" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1 151 862 eiro, kas ir par 24% vairāk nekā 2014.gadā, kad saimniecības apgrozījums bija 935 589 eiro.

Savukārt saimniecības peļņa pērn bijusi 225 419 eiro, kas ir vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 187 156 eiro.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pagājušajā gadā izaudzināta ļoti laba ziemas kviešu raža, taču ievērojami samazinājās kviešu realizācijas cenas - pat par 10-25%.

2016.gada sezonā uzņēmums turpināja iesākto darbu augsnes ielabošanā, kā arī lielus līdzekļus ieguldīja meliorācijas sistēmu sakārtošanā un atjaunošanā.

Saimniecība šogad plāno turpināt saimniecības apkārtnes labiekārtošanu, kā arī realizēt Eiropas Savienības (ES) atbalstītu projektu tehnikas laukuma un pievedceļa asfaltēšanai. Tāpat plānots startēt citā ES projektā zemes meliorācijai.

1992.gadā dibinātās Bauskas rajona Svitenes pagasta ZS "Urštēni", kas atrodas Rundāles novadā, īpašniece ir Vēsma Veģere. Saimniecībā strādā seši cilvēki.

Galvenais ZS darbības veids ir lauksaimnieciskā ražošana - graudu un rapša audzēšana, kā arī pakalpojumu sniegšana citām saimniecībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)