Banner 980x90

Lai lemtu par skolu tīklu Vecumnieku novadā, gaida skaidrāku valsts politiku

Jelgava, 21.sept., LETA. Lai lemtu par izmaiņām skolu tīklā Vecumnieku novadā, pašvaldība gaida skaidrāku valsts izglītības politiku un nosacījumus, aģentūrai LETA pauda novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kovals (ZZS).

Vecumnieku novada Valles vidusskolā divus gadus netiek uzņemta 10.klasē, savukārt 12.klasē šogad mācās astoņi skolēni. Kovals informēja, ka 9.klasē zināšanas apgūst 14, bet 8.klasē 18 bērni, tāpēc, iespējams, nākamgad skolā būs nodrošināta 10.klase. Domes pārstāvis neslēpa, ka daļa jauniešu izvēlas turpināt mācības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs Saulainē un Jelgavā. Tāpat ziņas par klašu neatvēršanu un skolu reorganizāciju ietekmē arī vecāku izvēli, kas izņem bērnus no šādām skolām.

"Pašlaik domes lēmuma par Valles vidusskolas statusa maiņu un skolu tīklu vispār nav, jo nav skaidra valsts politika attiecībā uz nosacījumiem klašu atvēršanai un kvalitātes kritērijiem. Šie cipari no Izglītības un zinātnes ministrijas katru reizi ir citi," apgalvoja Kovals. Pēdējais termiņš, kad domē varētu lemt par izmaiņām no nākamā mācību gada, ir 2018.gada 1.marts.

Domes vadītāja vietnieks stāstīja, ka Vecumnieku novada teritorija ir plaša, un pašlaik pirmie skolēni ceļu uz skolu sāk divas stundas pirms mācību sākuma. Optimizējot skolu tīklu, ceļā pavadītais laiks paildzinātos.

"Saprotam, ka līdzekļi jāizmanto racionāli, lai nodrošinātu kvalitāti un pedagogu atalgojumu. Ilgstoša politikas neskaidrība rada nedrošības sajūtu vecākos, no kā cieš bērni," piebilda Kovals.

Jau vēstīts, ka Valles vidusskolā jau otro gadu pēc kārtas nepietiekama izglītojamo skaita dēļ netika atvērta 10.klase. Vajadzīgo desmit skolēnu vietā sākt vai turpināt mācības Valles vidusskolā bija gatavi vien pieci.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)