Banner 980x90

Līdz ar šķeldas katla uzstādīšanu "Bauskas siltums" pārskatīs siltumenerģijas tarifu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Līdz ar šķeldas katla uzstādīšanu un šķeldas pieņemšanas infrastruktūras izbūvi SIA "Bauskas siltums" katlumājā tiks pārskatīts arī siltumenerģijas tarifs, aģentūrai LETA atklāja uzņēmuma valdes loceklis Ilmārs Rūsis.

Taču pašlaik paredzēt, kāds tas būs, ir grūti, atzīst Rūsis. "Process ir ilgs, jo pašlaik nevaram pateikt, kādas ir izmaksas," pauda uzņēmuma vadītājs. Lai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtu jaunu, iespējams, zemāku tarifu, uzņēmumam jaunais aprīkojums jāizmato vismaz vienu apkures sezonu, taču arī saskaņošana komisijā aizņems laiku.

Līdz šim vērienīgais SIA "Bauskas siltums" īstenotais infrastruktūras uzlabošanas projekts "Siltumapgādes efektivitātes paaugstināšana Bauskā", kura rezultātā katlumājā tika uzstādīts šķeldas katls ar dūmgāzu kondensatoru, kā arī izbūvēta šķeldas pieņemšanas infrastruktūra, pabeigts pagājušā gada izskaņā. 2016.gada sākumā turpinājās darbi būvuzraugu fiksēto defektu novēršanā un lielāko darbu apjomu veidoja katla palīgmehānismu, katla automātikas, katla darbības režīmu ieregulēšana bez šķeldas padeves, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Projekta kopējais finansējums ir 3 139 038 eiro. No tiem Kohēzijas fonda finansējums ir 1 297 123 eiro, SIA "Bauskas siltums" līdzfinansējums 1 841 975 eiro.

Bauska24.lv jau vēstīja, ka Bauskas novada dome pagājušā gada rudenī nolēma akceptēt galvojumu SIA "Bauskas siltums" visām Bauskas katlumājas rekonstrukcijas izmaksām, kas saistīts ar Kohēzijas fonda finansētā projekta termiņa saīsināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)