Banner 980x90

Lietā par izspiešanu un personas nolaupīšanu Bauskā apsūdzētajiem piemērots cietumsods

Jelgava, 1.nov., LETA. Noslēdzot vienošanos ar prokuroru, apsūdzētajiem lietā par izspiešanu un personas nolaupīšanu Bauskā piemērots cietumsods, aģentūru LETA informēja Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika.

Sākotnēji lietā bija pieci apsūdzētie, taču viens no viņiem miris, tāpēc tiesā pieņemts lēmums par lietas izbeigšanu daļā pret personu. Savukārt pārējie četri apsūdzētie noslēguši vienošanos ar prokuroru, atzīti par vainīgiem un kā sodu saņēmuši cietumsodus.

Vienam no apsūdzētajiem par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem tiesa piespriedusi deviņu mēnešu cietumsodu, taču, tā kā soda izciešanā ieskaitīts apcietinājumā pavadītais laiks, noteikts, ka apsūdzētais sodu jau izcietis. Arī otrais apsūdzētais, kuram tiesa piespriedusi 11 mēnešu brīvības atņemšanu, sodu jau ir izcietis.

Vēl vienam apsūdzētajam piemērots gada un desmit mēnešu cietumsods un soda izciešanā ieskaitīts apcietinājumā pavadītais laiks.

Visiem trim vīriešiem piemērotos drošības līdzekļus - nodošana policijas uzraudzībā un aizliegums izbraukt no valsts - tiesa saglabājusi līdz dienai, kad spriedums stāsies spēkā.

Savukārt ceturtajam vīrietim piemērots četru mēnešu cietumsods, taču, tā kā arī viņš jau ir bijis apcietinājumā, tiesa noteikusi, ka viņš sodu jau izcietis. Tiesa līdz sprieduma spēkā stāšanās dienai atstājusi spēkā apsūdzētajam piemēroto drošības līdzekli - drošības naudu.

Tāpat tiesa lēmusi piedzīt solidāri no visiem četriem valsts ienākumos cietušajam izmaksāto valsts kompensāciju 569 eiro apmērā.

Kā ziņots, šajā lietā par izspiešanu un personas nolaupīšanu bija apsūdzēti Aigars Loginovs, Jānis Talačka, Leonīds Lotko, Valdis Lurups un Deniss Konstantinovs.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētie vīrieši laikā no 2012.gada vasaras līdz 2013.gada rudenim darbojās organizētā grupā un izspiešanas nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, vairākkārt no cietušā pieprasīja 7114 eiro, kā arī, lietojot vardarbību, sagrāba cietušo.

Piecu apsūdzēto grupas dalībniekiem apsūdzība katram celta atsevišķi, bet kopumā apsūdzības pārsvarā celtas pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas - par personas nolaupīšanu - un pēc 184.panta 2.daļas - par izspiešanu organizētas grupas sastāvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)