Banner 980x90

Līrumu karjerā Bauskas novadā plānots izveidot infrastruktūru zemessargiem

Jelgava, 18.jūl., LETA. Bauskas novada pašvaldība Zemessardzes 53.kājnieku bataljona izvietošanai Aizsardzības ministrijas valdījumā plāno nodot īpašumu "Līrumu karjers" Vecsaules pagastā, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Nekustamajā īpašumā paredzēts izveidot minimālo militāro infrastruktūru - noliktavas, autotransporta zonu, administratīvo zonu -, tāpēc ministrija lūgusi pašvaldību nodot īpašumu tās valdījumā, par ko vēl jālemj domei.

Nekustamais īpašums "Līrumu karjers" sastāv no zemes vienības gandrīz 18 hektāru platībā un pieder Bauskas novada pašvaldībai. Īpašums ilgstoši netiek izmantots, tas nav iznomāts un ir piemērots bataljona infrastruktūras izvietošanai.

Bauskas novada dome atzīst, ka atbalsta sniegšana Zemessardzes 53.kājnieku bataljona darbības nodrošināšanai Bauskas novadā ir nepieciešama, lietderīga un atbalstāma. Plānots, ka tās varētu būt investīcijas 10 miljonu eiro vērtībā un ap 30 jaunām darbavietām.

Netālu no karjera atrodas atpūtas vietā pie upes, kas ierīkota ar Eiropas Savienības fondu atbalstu, taču, tā kā augustā beigsies projekta garantijas termiņš, atpūtas vietu būs iespējams pārcelt citviet tuvumā, skaidroja pašvaldībā. Pārcelšanu varētu veikt paši zemessargi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)