Banner 980x90

LVC aicina autovadītājus remontdarbu posmos rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem

Rīga, 23.apr., LETA. Tā kā valsts autoceļu tīklā ir atsākušies remontdarbi, autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, kas ieviesti būvdarbu laikā, aģentūrai LETA norādīja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tostarp Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Mārupē, kur autobraucējiem jārēķinās ar papildu braukšanas laiku, jo notiek Daugavas ielas (P132) pārbūves darbi. Ieviesti ātruma ierobežojumi un vienā posmā satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Atsākti arī autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) pārbūves darbi posmos no Bašķiem līdz Preiļiem un no Steķiem līdz Atašienei. Šo divu būvdarbu posmu šķērsošanai jārēķinās ar papildu pusotru stundu, jo satiksme tiek regulēta ar luksoforiem 12 posmos, no kuriem pieci ir Atašienes pusē un septiņi no Bašķiem līdz Preiļiem. Tiem, kas dodas no Rīgas uz Aglonu un uz Rīgu no Aglonas ieteikts izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi-Nīcgale (P64) un Rēzeknes-Daugavpils ceļu (A13).

Pēc ziemas pārtraukuma atsākta arī autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) pārbūve no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti. Satiksmi uz šī autoceļa divos posmos regulē ar luksoforiem.

Sākta arī ceļa Jelgava-Tukums (P98) pārbūve piecu kilometru posmā no Jelgavas Tukuma virzienā. Tur uzstādīti divi luksoforu posmi un ieviesti ātruma ierobežojumi. Tāpat sākti autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) remontdarbi posmā no Madlienas līdz Skrīveriem, kur vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforiem.

Būvdarbi notiek un satiksmei slēgta Kuldīgā Saldus ielā. Šo posmu iespējams apbraukt pa Kuldīgas ielu (P118) un autoceļu Tukums-Kuldīga (P121). Notiek arī autoceļa Jelgava-Iecava (P93) pārbūves darbi posmā no Jelgavas šosejas (A8) līdz pagriezienam uz Katrīnsilu (3,3.-8,9. km), kur autovadītājiem jārēķinās ar ātruma ierobežojumiem. Tāpat notiek autoceļa Ventspils-Grobiņa (P111) segas pārbūves darbi posmā no Labraga līdz Mežainei, kur autovadītājiem jārēķinās ar ātruma ierobežojumiem.

Turpinās remontdarbi arī uz trim tiltiem. Tostarp remontdarbi notiek uz tilta pār Aivieksti uz Daugavpils šosejas (A6). Satiksme no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem, virzienā no Rīgas satiksme notiek pār tiltu; sabiedriskā transporta satiksme pār tiltu tiek regulēta ar luksoforiem. Notiek darbi uz tilta pār Daugavu uz Daugavpils apvedceļa (A14), satiksme pār tiltu tiek organizēta ar luksoforiem. Tāpat turpinās darbi uz tilta pār Abavu Rendā uz autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga (P120), satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Vienlaikus daudzviet satiksmi aizvien ietekmē pavasara šķīdonis. Plānojot braucienus reģionos, autovadītājiem ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi.

Tostarp Vecumnieku novadā šķīdoņa dēļ slēgta satiksme uz autoceļa Bauska-Aizkraukle (P87) posmā no Bārbeles līdz Krīčiem. Apbraucamais ceļš pa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) vai Ķekava-Skaistkalne (P89).

Šķīdoņa dēļ ir slēgti arī trīs citi autoceļu posmi. Balvu novadā slēgts ceļa Ruskulova-Bērzpils (V493) posms no Naglīšiem līdz reģionālajam ceļam Rēzekne-Gulbene (P36) (21,7.-31,5. km), apbraucamais ceļš pa Bērzpils-Tilža (V489), P48 un V462. Vecumnieku un Ķeguma novadā slēgts autoceļš Birzgale - Valle (V995). Apbraucams pa autoceļiem Rīgas HES-Jaunjelgava (P85) un Bauska - Aizkraukle (P87).

Balvu novadā slēgts autoceļš Tilža-Bērzpils (V489) posmā no 12.līdz 13.kilometram. Šis posms ir apbraucams pa autoceļiem Rēzekne-Gulbene (P36), Balvi - Kapūne (P47) un Kārsava - Tilža - Dubļukalns (P48).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)