Banner 980x90

Mainoties apsaimniekotājam, Vecumnieku novadā samazināsies maksa par atkritumu izvešanu

Rīga, 28.nov., LETA. Pēc Vecumnieku novada domes veiktā iepirkuma no 2019.gada 1.februāra atkritumu apsaimniekošanu novadā nodrošinās SIA "Eco Baltia vide", un iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu būs jāmaksā mazāk, noskaidroja aģentūra LETA.

Uzņēmums Vecumnieku novadā veiks gan sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no privātpersonām un juridiskajām personām, gan arī nodrošinās atkritumu šķirošanas infrastruktūru un tās apkalpošanu, skaidroja "Eco Baltia grupa" preses sekretāre Daiga Buča. Saskaņā ar "Eco Baltia vide" un Vecumnieku novada domes noslēgto līgumu nešķiroto sadzīves atkritumu izvešana maksa būs 12,24, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN) jeb 14,81 kopā ar PVN par vienu kubikmetru. Maksā ir ietverts sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā, kurā iekļauts arī dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

Pašlaik, kā aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Barkauska, sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu Vecumnieku novadā nodrošina SIA "Ragn-Sells". Cena par izvesto atkritumu kubikmetru ir 13,05 eiro bez PVN.

Lai atkritumu apsaimniekotāja maiņa Vecumnieku iedzīvotājiem būtu ērtāka un pārejas periods noritētu iespējami raitāk, "Eco Baltia vide" aicina jaunos līgumus noslēgt laikus, un to iespējams izdarīt elektroniski, pa pastu vai klātienē pagastu pārvaldēs. "Eco Baltia vide" noteiktos laikos nodrošinās arī klātienes konsultācijas par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem.

Esošie sadzīves atkritumu konteineri iedzīvotājiem nebūs jāmaina, jo tos "Eco Baltia vide" iegādāsies no esošā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma. Jaunie atkritumu izvešanas grafiki iedzīvotājiem tiks izsūtīti pirms 2019.gada 1.februāra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)