Banner 980x90

Mēmeles posmā Bauskas novadā būs atļautas zemūdens medības

Rīga, 31.okt., LETA. Turpmāk no kārtējā gada 1.jūnija līdz nākamā gada 31.martam bezledus periodā Mēmeles posmā būs atļautas licencētās zemūdens medības, lēmusi Bauskas novada dome.

Pieņemot lēmumu, dome izpētījusi, ka zemūdens medības Latvijā apvieno apmēram 1500 šāda aktīvā sporta piekritējus, kas ir tiesīgi nodarboties ar licencētām zemūdens medībām ikvienā Latvijas ūdenstilpē. Licencētās zemūdens medības tiek organizētas ar nolūku uzlabot zivju krājumu aizsardzību un racionālu izmantošanu, iegūt papildu līdzekļus zivju krājumu pavairošanai un aizsardzībai, organizētu licencētai zemūdens medībām paredzēto zivju sugu regulāru pavairošanu, organizētu zivju ieguves kontroli, veicinātu aktīva un veselīga dzīvesveida attīstību un zemūdens medību tūrisma attīstību.

Lai sasniegtu minētos mērķus, dome lēma noteiktā laika posmā ieviest Mēmelē Bauskas novada teritorijā licencētās zemūdens medības Vecsaules, Ceraukstes un Brunavas pagastu teritorijā posmā no gāzesvada šķērsojuma pār upi pie "Lielzeltiņi" līdz gājēju tiltiņam Jaunsaulē.

Zemūdens medības Mēmelē organizēs biedrība "Bauskas mednieku un makšķernieku biedrība". Tāpat biedrībai jāizstrādā un ar domi jāsaskaņo licencēto zemūdens medību nolikums, paredzot, ka tas būs spēkā trīs gadus.

Biedrība no domes puses pilnvarota arī organizēt licencēto makšķerēšanu Lielupē no kreisā krasta no Jelgavas un Rundāles novada administratīvās robežas augšup pret straumi līdz Mūsas upes ietekai un labajā krastā no Ozolnieku un Bauskas novada administratīvās robežas augšup pret straumi līdz Mēmeles upes ietekai. Tāpat biedrība nodrošinās makšķerēšanu Mēmeles labā krasta posmā no ietekas Lielupē augšup pret straumi līdz gājēju tiltam Bauskā, Mūsas kreisā krasta posmā no Mūsas ietekas Lielupē augšup pret straumi līdz tiltam pie sporta kompleksa "Mūsa" un labā krasta posmā, no šosejas tilta pāri Mūsai augšup pret straumi līdz tiltam pie autosporta kompleksa "Mūsa".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)