Banner 980x90

Mūsā un Mēmelē pavairo līdaku skaitu

Foto: bauska.lv
Foto: bauska.lv
Otrdien, 12.jūlijā, Mūsa un Mēmele kļuva bagātāka, jo pēc "Bauskas mednieku un makšķernieku biedrības" iniciatīvas Bauskas novada Gailīšu pagasta un Jaunsaules pagasta ūdenstilpnēs ielaida ap 16 000 līdaku mazuļu, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Šī gada februārī Bauskas novada dome pieņēma lēmumu iesniegt projektu Zemkopības ministrijas izsludinātajā projektu konkursā – Zivju fonda pasākumā "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā".

Projekta mērķis bija uzlabot makšķernieku lomu un saglabāt barības ķēdes līdzsvaru. Pēc projekta apstiprināšanas tika izsludināts iepirkums, un divu pretendentu konkurencē SIA "Rūjas zivju audzētava" ieguva tiesības par 9134,05 eiro piegādāt ap 16 000 līdaku mazuļu.

Projektu konkursā bija iespējams saņemt finansējumu līdz 6000 eiro. Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējums ir 1567,03 eiro un biedrības "Bauskas mednieku un makšķernieku biedrība" līdzfinansējums 1567,02 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)