Banner 980x90

Muzeju nakts apmeklētāju skaits šogad bijis mazāks nekā pērn

LETA
LETA
Rīga, 22.maijs, LETA. Aizvadītās nedēļas nogalē, kad visā Latvijā notika Muzeju nakts, cilvēki Latvijas muzejus apmeklējuši 242 901 reizes, kas ir par 7718 apmeklējumiem mazāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Kultūrpolitikas departamenta Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.

Šie apmeklējumi reģistrēti visu Latvijas reģionu valsts, pašvaldību, kā arī akreditētajos privātajos muzejos - kopumā 119 muzejos.

Garjāns norāda, ka fiksētais apmeklējumu skaits attiecas vien uz muzejiem, un tajā neietilpst citu institūciju apmeklētāji. Šogad Muzeju naktī piedalījās 172 muzeji un sabiedriskās organizācijas, kas ir rekords salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu dalībnieku skaitu, viņš teica.

Tāpat kā aizvadītajā gadā, visplašākais Muzeju nakts piedāvājums bijis galvaspilsētā, kur akcijā piedalījās 35 muzeji un tajos tika reģistrēti 121 975 apmeklējumi. Īpaši apmeklēts bija Rīgas Motormuzejs, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma rekonstrukcijas dēļ atkal vēra durvis Muzeju nakts interesentiem.

Saeimas Preses dienests informē, ka parlamenta ēku Muzeju naktī apmeklējuši aptuveni 1800 cilvēku, turpretim Valsts prezidenta Preses dienests ziņo, ka Rīgas pili pasākuma laikā apmeklējuši vairāk nekā 3600 interesentu.

No Latvijas reģioniem visvairāk Muzeju nakts apmeklējumu bijis Vidzemē - 36 270, kur pērnajā gadā tika reģistrēti 35 464 apmeklējumi. Kurzemē šogad tika reģistrēti 34 836 apmeklējumi, kas ir par 2000 vairāk nekā pagājušajā gadā. Tāpat šogad apmeklētāju skaits pasākuma laikā ir pieaudzis arī Pierīgas muzejos, kuros reģistrēti 25 978 apmeklējumi jeb par 6000 apmeklējumiem vairāk nekā pērn. Savukārt Latgales un Zemgales muzejos iegriezās teju 12 000 apmeklētāju, kas ir par 3000 apmeklējumiem mazāk nekā pagājušā gada Muzeju naktī.

Populārākais Kurzemes reģionā ir bijis Liepājas muzejs, uzņemot 8730 interesentus. Vidzemē lielākais viesu skaits bija Valmieras muzejā - 8663 apmeklētāju. Muzeju naktī Latgalē visvairāk cilvēku apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kurā tika reģistrēti 5350 apmeklējumi, savukārt starp Zemgales muzejiem lielāko interesi raisījis Jēkabpils vēstures muzejs, uzņemot 3518 viesu.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas vienlaikus notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Kopš 2005.gada Latvijas muzeji kopā ar citiem Eiropas muzejiem iesaistās kopīgā starptautiskā akcijā - Muzeju nakts. Tās mērķis ir iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kas ikdienā muzejus neapmeklē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)