Banner 980x90

Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2017" aicina uz folkkoncertu

7. novembrī mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" koncertu sērijā Vecrīgas klubā "Kaļķu vārti", Kaļķu ielā 11a, notiks folkkoncerts, kurā pieredzējuši dziesminiekipiedāvās klausītājiem savas dziesmas un savu jau nobriedušo muzikālo skatījumu uz mūsu ikdienas un neikdienas izjūtām.

Koncerta vadītājs būs Egons Pičners un tajāuzstāsies Ieva Akuratere, Uldis Kākulis, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Ēriks Loks, Uldis un Matīss Ozoli, Egons Pičners, Haralds Sīmanis, Laine Ligere-Stengrēvica,"Brāļi Ziemeļi" un Sandra Bula, Agita Kaužēna, Vincents un Rihards Kūkoji, Valdis Ābols, Inta Pauļuka, Valdis Atāls, Arnis Miltiņš un vēl citi mākslinieki.

Valdis Ābols ir kādreizējais astoņdesmito gadu grupas "Akcents" dalībnieks un dziesminieks, kurš uzstājies "Bildēs" arī agrāk. "Folkkoncertā dziedāšu vienu jau zināmu dziesmu un piedāvāšu arī gluži jaunu, jouzskatu, ka seno dziesminieku koncertā nevajag būt tikai labi zināmām dziesmām. Protams, gaidu šajā koncertā iespēju satikt savus domubiedrus vēl no Atmodas laikiem, ar kuriem tolaik diezgan bieži kopā dziedājām un muzicējām."

"Brāļi Ziemeļi" jeb Āris un Saulceris Ziemeļi šogad atzīmē savas populārākās dziesmas "Uzsniga sniedziņš balts" 30 gadu jubileju un nav nekādu šaubu, ka tā tiks izpildīta arī "Bilžu" folkkoncertā. Turklāt brāļi uzstāsies kopā ar Āra sievu Sandru Bulu, ar kuru Āris Ziemelis daudz koncertē arī divatā. "Iesākumā nebijām tā domājuši, bet daudzi atgādina par "Uzsniga sniedziņš balts" jubileju, tādēļ spēlējam šo dziesmu dažādos pasākumos un iekļausim to savā programmā arī "Bildēs", saka Āris. "Emocionālā attieksme un izjūtas, dziedot šo dziesmu, nav mainījušās. Vispār "Bilžu" folkkoncerts man patīk tādēļ, ka nav nemaz tik daudz tādu pasākumu, kuros folkmūziķi satiekas. Tās ir ne tikai atmiņas un emocijas, bet arī atskaites punkts – ko jaunu esi pa šo gadu izdarījis, kādas jaunas dziesmas sarakstījis. Kā jau folkmuzikanti, mēs dzīvojam līdzi laikam un reaģējam uz situāciju gan Latvijā, gan pasaulē, gan savā mikrovidē."

Par pārliecinātu dziesminieku jau vairākus gadus kļuvis arī populārās mūzikas industrijā un masu mediju biznesā labi zināmais Ēriks Loks. "Pēc gadiem esmu pieredzējušais dziesminieks, kuram jāpiedalās folkkoncertā, bet patiesībā vairāk esmu pieskaitāms jaunajiem, jo par dziesminieku kļuvu salīdzinoši nesen. Uzstājos ar diezgan lielu intensitāti un izbaudu šo savu dziesminieka statusu. Ar lielu prieku uzstāšos arī festivāla koncertā. Šogad man ir iznācis albums "Iedomu durvis", taču "Bildēs" spēlēšu savu visjaunāko dziesmu, kas pat prasās, lai to spēlētu vienu – "Dziesma, kurai nav nosaukuma". Agrāk man pat prātā neienāca, ka es varētu uzstāties "Bildēs" kā dziesminieks. Šis festivāls ir nozīmīga vieta uz Latvijas muzikālās kultūras kartes. Un ne tikai muzikālās, jo aptvertais mākslas spektrs ir plašs un "Bildes" ir kā tāda telpa, kurā radoši cilvēki nebaidās realizēt jaunus eksperimentus un kopdarbības, no kurām ikdienā var būt arī nobītos. Festivāls iedrošina, jo ir pierādījies, ka "Bildēs" taču var uzdrīkstēties!"

Folkkoncerta sākums mūzikas klubā "Kaļķu vārti" plkst. 19.00.

Festivāls "Bildes" šogad notiek no 5. līdz 25. novembrim. Kopumā ir iespēja apmeklēt deviņus koncertus, kas norisinās četrās Rīgas vietās – mūzikas klubā "Kaļķu vārti", Spīķeru koncertzālē, mūzikas namā "Daile" un Kongresu namā, kā arī 24. un 25. novembrī apskatīt "Bilžu" mākslas izstādi "Instrumenti. Pārvērtības" Kongresu nama foajē.

Biļetes uz visiem festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: "Bilžu birojs", tālr. nr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.

Festivālu "Bildes 2017" atbalsta: Rīgas dome. Sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji: "DanskeBank", "A-T TradeMusic", t/c "Spice", Latvijas Universitāte, "Radio SWH", draugiem.lv, inbox.lv, apriņķis.lv, muzikaspasaule.lv, kulturasvestis.lv, "Privātā Dzīve", "Diena", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "Chaula TV", "1188" u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)