Banner 980x90

Mūziķis Igo Bauskas novadā radījis mūzikas un mākslas centru "Ceplis"

Rīga, 1.aug., LETA. Bauskas novada Cepļa ciematā pieejams jauns tūrisma objekts "Igo Mūzikas un mākslas centrs "Ceplis", ko radījis mūziķis Igo jeb Rodrigo Fomins, noskaidroja aģentūra LETA.

Bauskas Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure klāstīja, ka 19.gadsimta otrajā pusē un 20.gadsimta sākumā ciematā izveidojās rūpniecisks komplekss - kaļķu dedzinātava, ķieģeļu ceplis, dakstiņu ražotne, krāsns podiņu ražotne, glazēšanas cehs. Līdz 1940.gada nacionalizācijai rūpnīca piederēja un tās darbību vadīja grāfs Anatols Līvens. Padomju laikā rūpnīcas komplekss savu darbību turpināja līdz 90.gadiem un pēc tam tika izsaimniekots, atstājot aiz sevis industriāli degradētu vidi.

Taču dažas no 19.gadsimta ēkām ir saglabājušās. Pašlaik SIA "Igo mūzikas menedžments" strādā pie šo ēku attīstīšanas projekta un veido mākslas un mūzikas centru "Ceplis".

Pašlaik ir apskatāma vēsturiskā kaļķu dedzinātavas ēka. Unikālo industriālo ēku ar masīvu skursteni centrā var apskatīt divos stāvos, kā arī aplūkot skursteni no iekšpuses. Otrajā stāvā ir ekspozīcijas telpa, kurā ir apskatāmi vēsturiskie ķieģeļi. Kaļķu dedzinātava atrodas 50 metrus no Lielupes krasta.

Savukārt bijušās kopmītnes logos ēkā "Ceplis 10" apskatāmi 12 centrā notikušā Zibesnplenēra mākslinieku darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)