Banner 980x90

Neatbalsta pašvaldības lūgumu izbūvēt regulējamu gājēju pāreju Rīgas ielā Iecavā

Jelgava, 16.jūn., LETA. Valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) neatbalstīs pašvaldības lūgumu par regulējamas gājēju pārejas izbūvi Rīgas un Zemgales ielas krustojumā Iecavā, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Pašvaldība saņēmusi iedzīvotāju aicinājumus uzlabot ceļu satiksmes drošību Rīgas un Zemgales ielas krustojumā, jo ir novēroti gadījumi, kad gājējiem ir grūtības to šķērsot.

Rīgas iela ir daļa valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža, ko pārvalda LVC, tādēļ pašvaldība vērsās pie uzņēmuma ar lūgumu rast iespēju uzlabot ceļu satiksmes drošību minētajā krustojumā, izbūvējot regulējamu gājēju pāreju, kas darbojas pēc gājēju pieprasījuma.

Valsts ceļu apsaimniekotājs savā atbildē pašvaldībai paudis, ka statistika neliecina par paaugstinātu satiksmes negadījumu koncentrāciju autoceļa A7 un Zemgales ielas krustojumā un to nevar ierindot starp bīstamākajām vietām. Salīdzinot ar citiem krustojumiem valsts autoceļu tīklā, šis nav uzskatāms par bīstamu, norādīts atbildē pašvaldībai.

Uzņēmums skaidrojis, ka, veicot autoceļa A7 rekonstrukciju Iecavā 2011.gadā, projektētāji pētīja situāciju katrā krustojumā, veica gājēju un transportlīdzekļu skaitīšanu un piedāvāja optimālos satiksmes organizācijas risinājumus.

LVC valdes priekšsēdētāja Jāņa Langes parakstītajā vēstulē vēstīts, ka primāri jauna gājēju un velosipēdistu infrastruktūra tiek veidota vietās, kur tādas nav, tādēļ Iecavā nav plānots pārskatīt izveidotos satiksmes organizācijas risinājumus un veidot ar luksoforu regulējamu gājēju pāreju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)