Banner 980x90

Nelegālā alkohola ražotnē Iecavas pusē uziet piecas tonnas grādīgās dziras

Jelgava, 22.febr., LETA. Iecavas novadā atklāta nelegāla ražotne, kurā atradās piecas tonnas alkohola, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Viņa skaidroja, ka policija aizturējusi 1962., 1965. un 1971.gadā dzimušus vīriešus, kuri nodarbojās ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā. Policija veikusi vairākas sankcionētas kratīšanas, kuru laikā vienā no aizturēto personu dzīvesvietām Iecavas novadā atklāta un likvidēta vērienīga nelikumīga alkoholisko dzērienu ražotne.

Kratīšanas laikā tika izņemtas aptuveni piecas tonnas šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu, dažādi priekšmeti, kas paredzēti alkoholisko dzērienu izgatavošanai, tajā skaitā filtri, korķi un etiķetes, informēja Sietniece.

Vienam no aizturētajiem vīriešiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu -, bet pārējiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viens no aizturētajiem iepriekš ir tiesāts par līdzīgu noziegumu.

Vīriešus var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija skaidro, vai aizturētie vīrieši nav iesaistīti arī citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)