Banner 980x90

Pagaidām jaunizveidotā Bauskas novada Pašvaldības policija nenodrošinās diennakts dežūras brīvdienās

Jelgava, 2.marts, LETA. Pagaidām jaunizveidotā Bauskas novada Pašvaldības policija brīvdienās nespēs nodrošināt dežūras visu diennakti, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai gan Pašvaldības policijas nolikumā noteikts, ka tās darba laiks darba dienās ir no plkst.8 līdz 24, savukārt nedēļas nogalēs pašvaldības policijai jāstrādā diennakts režīmā, līdz pilnīgai komandas nokomplektēšanai policijas darba laiks arī brīvdienās būs no plkst.8 līdz 24.

Pašlaik vienīgā pašvaldības policistu atpazīšanas zīme ir Bauskas novada Pašvaldības darbinieka apliecība. Tā kā vairāki darbinieki ir pārnākuši no citu pašvaldību policijas struktūrām, līdz Bauskas novada Pašvaldības policijas formas izgatavošanas brīdim viņiem ir atļauts darba laikā valkāt iepriekšējo formas tērpu bez pašvaldību identificējošām zīmotnēm, bet ar uzrakstiem "Pašvaldības policija" un vārdu un uzvārdu. Visiem jaunizveidotās struktūras darbiniekiem ir iepriekšēja pieredze drošības struktūrās.

Struktūras darbiniekiem būs jāpieņem lēmums par jauno formastērpu izskatu, jāplāno darbam nepieciešamo palīglīdzekļu iegāde, sadarbībā ar Transporta nodaļas darbiniekiem jāizstrādā tehniskā specifikācija specializētā transportlīdzekļa iepirkumam, jāsaplāno dežūru grafiki, kas pašlaik ir visai sarežģīti, jo struktūrvienība vēl nestrādā pilnā sastāvā, skaidroja pašvaldībā.

Policijas atrašanās vieta ir ēkā Uzvaras ielā 6, kur līdz šim atradās Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieku darba telpas. Līdz ar videonovērošanas sistēmas tīkla attīstību tieši Uzvaras ielā 6 tiks veidots arī centrālais videonovērošanas punkts.

Jau vēstīts, ka vakar darbu sāka Bauskas novada Pašvaldības policija, taču tās priekšnieks vēl nav izvēlēts un attiecīgos pienākumus pagaidām pildīs policijas vecākais inspektors.

Policijā darbu sāka vairāki inspektori, vecākais inspektors un līdzšinējās Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki - kārtībnieki. Priekšnieka amata kandidāti vēl tiek vērtēti un plānots, ka jaunās struktūrvienības vadītājs amatā tiks apstiprināts domes marta sēdē.

Lai nodrošinātu policijas darbu, plānots iegādāties specializētu transportlīdzekli aizturēto pārvadāšanai un speclīdzekļus.

Jaunās struktūrvienības nolikumā norādīts, ka Pašvaldības policijas pamatpienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības, pašvaldības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem. Tāpat policija kontrolēs pašvaldības saistošo noteikumu izpildi, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Policija būs pakļauta pašvaldības izpilddirektoram.

Galvenais iemesls, kāpēc nolemts par jaunas struktūras veidošanu, ir policijas darbinieku pilnvaras, jo līdzšinējās nodaļas kārtībniekiem nebija iespējas aizturēt personas, un jāsauc Valsts policija, savukārt Pašvaldības policijas darbiniekiem šādas pilnvaras būs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)