Banner 980x90

Pagalmu svētkos un Putras godēšanā atdzīvosies 20 Bauskas vecpilsētas pagalmi

Jelgava, 23.aug., LETA. 8.septembrī Bauskas vecpilsētā norisināsies Pagalmu svētki un Putras godēšana, kad varēs iepazīties ar 20 vecpilsētas pagalmiem, aģentūru LETA informēja Bauskas kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Lujāne.

Pagalmu un Putras svētki radīti ar ieceri pievērst sabiedrības uzmanību kultūrvēsturiskajam mantojumam Bauskas vecpilsētā, aizdomāties par tā saglabāšanas nozīmību, kā arī atgriezt vecpilsētā rosību. Šogad svētku ietvaros atdzīvosies 20 pagalmi, kuros gaidāmas izglītojošas, radošas, aktīvas un izklaidējošas nodarbes.

Veterinārās aptiekas pagalmā caur eksperimentiem būs iespēja paraudzīties uz zinātni no jauna skatu punkta, "Kultūras pagalmā" notiks Bauskas novada amatiermākslas kolektīvu koncerts "Putra kājas apāvusi pašā Bauskas viducī", Strautnieku ielā, skatu laukumā pie Mēmeles, tiks atklāts biedrības "Meistars Gothards" projekts "Sarunas pie upes", tāpat arī citos pagalmos gaidāmas dažādas aktivitātes. Pestīšanas armijas Bauskas korpusa pagalmā gaidāma ziedojumu akcija "Būsim līdzās", kur apmeklētāji aicināti ziedot tīras un nesaplēstas bērnu un mazuļu drēbītes, rotaļlietas, grāmatas un citas noderīgas mantas. Savukārt Sociālā dienesta pagalmā notiks radošas aktivitātes "Par un ap ābolu", kur ikviens būs aicināts iesaistīties kādā no ābolu ievārījuma sagatavošanas posmiem akcijā "100 burciņas labdarībai".

Pagalmi viesus gaidīs no plkst.11 līdz 16 pēcpusdienā, savukārt Zemgales dižtirgū interesenti varēs iepirkties no plkst.10 līdz 17.

Svētku laikā notiks arī putras godēšana. Plkst.14 vairumā pagalmu tiks pasniegtas Latvijā iecienītas putras, kuru garšu dažādību varēs nobaudīt ikviens svētku apmeklētājs. Svētku klāstā būs kviešu putraimi ar sviestu, grūbu putra ar dārzeņiem, mannas putra ar ievārījumu, šķelto zirņu putra ar žāvētu gaļu, auzu pārslas ar medu, uzpūtenis, kā arī citi putru veidi.

Arī šogad svētku apmeklētāji varēs piedalīties loterijā. Šajā gadā uz pasākuma kartes jāiegūst deviņu pagalmu apmeklējumu apliecinoši spiedoga nospiedumi, no kuriem pieci ir apmeklētāju brīva izvēle, bet četri pagalmi jāapmeklē obligāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)