Banner 980x90

Pagalmu svētkos un Putras godēšanā Bauskā iesaistīsies 19 pagalmi

Rīga, 27.aug., LETA. Bauskas vecpilsētā 7.septembrī norisināsies Pagalmu svētki un Putras godēšana, kuru laikā 19 vecpilsētas pagalmos būs iespēja iesaistīties dažādās norisēs, nobaudīt putras un piedalīties loterijā, aģentūru LETA informēja Bauskas kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Lujāne.

Pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" pagalmā būs iespēja apskatīt lelles un rotaļu auto no retro līdz mūsdienām, Bauskas Centrālās bibliotēkas pagalmā gaidāmas dažādas izdarības ar grāmatām, Strautnieku ielā skatu laukumā pie Mēmeles upes būs iespējams iesaistīties Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrības aktivitātēs.

Savukārt Mākslinieku dārzā koncertā "Sanāciet, sadziediet un sadejojiet" uzstāsies Bauskas novada amatiermākslas kolektīvi "Jandāls", "Rota", "Skalve", "Dadži". Veterinārās aptiekas "Cortex" pagalmā viesosies Faira un Draiskulis no "Dabas zirgiem" Plakanciemā, un ikviens varēs uzdot sev interesējušos jautājumus par zirgiem.

Tirdzniecības nama "Kvēle" pagalmā plkst.12 vasaras izskaņas koncertā uzstāsies vokālā studija "Pigoriņi", savukārt Veļas mājas pagalmā plkst.13 svinīgi tiks atklāti biedrības "Meistars Gothards" projekti "Uzplaukšana" un "Ziedēšana", bet mazākos svētku apmeklētājus priecēs lielie ziepju burbuļi. Tāpat arī citos pagalmiņos gaidāmas dažādas nodarbes.

Tikmēr Bauskas novada pašvaldība aicina visus svētku apmeklētājus uz satikšanos atpūtas laukumā Dambja ielā, lai kopīgi svinētu svētkus un iepazīstinātu ar informāciju par pašvaldības aktuālākajiem projektiem.

Pasākumu apmeklētāji tiks arī aicināti sniegt palīdzīgu roku līdzcilvēkiem, iesaistoties svētku laikā plānotās akcijās. Pestīšanas armijas Bauskas korpusa pagalmā gaidāma ziedojumu akcija "Būsim līdzās", kur apmeklētāji aicināti ziedot tīras un nesaplēstas bērnu un mazuļu drēbītes, rotaļlietas, grāmatas un citas noderīgas mantas. Savukārt Sociālā dienesta pagalmā notiks radošas aktivitātes "Par un ap ābolu", kur ikviens būs aicināts iesaistīties kādā no ābolu ievārījuma sagatavošanas posmiem akcijā "100 burciņas labdarībai".

No plkst.13 vairākos pagalmiņos būs iespējams nobaudīt dažādas putras - bukstiņbiezputru ar speķi, uzpūteni, auzu pārslu putru ar raibumiem, rīsu putru ar žāvētiem augļiem un citas. Savukārt Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrība cienās ar zivju zupu.

Lai piedalītos loterijā, pasākuma apmeklētājiem jāiegūst deviņi spiedogi uz pasākuma kartes, no kuriem pieci ir apmeklētāju brīva izvēle, bet četri pagalmiņi jāapmeklē obligāti.

Līdztekus dažādajām norisēm pagalmiņos Bauskas rātslaukumā atradīsies Zemgales dižtirgus, kur būs iespējams iegādāties linu tērpus, dažādus aksesuārus un rotaslietas, koka un keramikas izstrādājumus virtuvei, klūgu pinumus un grozus, svaigi ceptu maizi, gaļas kūpinājumus, sīpolpuķu stādus, medu, zāļu tējas un citas preces. Rātslaukumā rosīsies arī apskates saimniecības "Vaidelotes" saimniece Daira Jātniece, darbosies mākslinieka Ivara Mailīša karuselis "Lidojums uz siltajām zemēm".

Pagalmu un Putras svētku mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību kultūrvēsturiskajam mantojumam Bauskas vecpilsētā, aizdomāties par tā saglabāšanas nozīmību, kā arī atgriezt vecpilsētā rosību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)