Banner 980x90

papildināta - Deviņi Bauskas novada domes deputāti gatavojas paust neuzticību priekšsēdētājam un vietniekam

(Pievienotas divas pēdējās rindkopas.)

Jelgava, 26.apr., LETA. Deviņi Bauskas novada domes deputāti aicina šodienas domes sēdē, kas sāksies plkst.14, iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam Raitim Ābelniekam (VL-TB/LNNK) un viņa vietniekam Voldemāram Čačam (VL-TB/LNNK), aģentūru LETA informēja no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlētais Aleksandrs Novickis.

Pieprasījumu parakstījuši deviņi no 17 deputātiem - Andris Arcimovičs (S), no LRA ievēlētie Novickis, Aivija Kursīte un Karīna Andreika, Artūrs Toms Plešs ("Latvijas attīstībai"), Gatis Skurba ("No sirds Latvijai"), kā arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti Raimonds Žabovs, Rudīte Čakāne un Juris Landorfs. Pārējie deputāti domē pārstāv nacionālo apvienību, "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību.

Lai izteiktu neuzticību Ābelniekam un Čačam, deputātiem domes sēdes sākumā būs jānobalso par šī jautājam iekļaušanu domes sēdes darba kārtībā.

Novickis skaidroja, ka domes vadības pārvaldībā netiek nodrošināta caurskatāmība, lēmumi tiek pieņemti bezatbildīgi, nedomājot par iespējamiem finansējuma avotiem lēmumu izpildei. Daļai deputātu ir aizdomas arī pārkāpumiem domes vadības darbā.

Turklāt pārkāpumus domes un pašvaldības kapitālsabiedrību darbā izmeklējot arī uzraugošās iestādes, norādīts deputātu iesniegumā par demisiju.

Vēstules autori norāda, ka "domes vadība cenšas konsekventi turpināt iepriekšējā deputātu sasaukumā iedibinātās pārvaldības metodes – deputātu priekšlikumu un viedokļu ignorēšanu, nespēju un nevēlēšanos nodrošināt labas pārvaldības principu ievērošanu ne tikai domes administrācijā, bet arī pašvaldības kapitālsabiedrību pārraudzībā". Turklāt domes vadība nespējot veikt reformas administrācijā, lai samazinātu administratīvās izmaksas un uzlabotu izpildvaras darbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)