Banner 980x90

Paplašinot brīvpusdienu saņēmēju loku, Bauskas novadam būs neieciešami ap 0,6 miljoni eiro

Jelgava, 4.okt., LETA. No 2018.gada 1.janvāra paplašinot brīvpusdienu saņēmēju loku Bauskas novada izglītības iestādēs, pašvaldības budžetā būs nepieciešams ieplānot ap 597 512 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Līdz šim pašvaldība bezmaksas ēdināšanu nodrošināja piecu un sešu gadu veciem audzēkņiem pirmsskolas izglītības grupās, kā arī 5.-9.klašu skolēniem. Savukārt valsts nodrošina brīvpusdienas 1.-4.klases audzēkņiem.

Bauskas novada dome pēc ilgām diskusijām lēmusi, ka no nākamā gada visiem pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem būs iespēja saņemt brīvpusdienas. Tāpat bez maksas varēs pusdienot skolu audzēkņi no 1. līdz 10.klasei. No neizlietotās brīvpusdienām paredzētās naudas skolas varēs samaksāt par pusdienām arī 11. un 12.klašu audzēkņiem.

Rēķinot pēc izglītības iestāžu audzēkņu uz 1.septembri, brīvpusdienu nodrošināšana nākamajā gadā pašvaldība izmaksās ap 597 512 eiro, skaidroja Gorškova. No tiem 17 000 eiro paredzētu desmitklasnieku ēdināšanai, bet 194 090 eiro - brīvpusdienām bērniem no diviem līdz četriem gadiem.

Lai paēdinātu 11. un 12.klašu skolēnus, būtu nepieciešami vēl 52 692 eiro. Taču šie skolēni varēs saņemt brīvpusdienas, ja kādā apmaksātajā mērķgrupā radīsies finanšu pārpalikums.

Tāpat domes deputāti mainījuši brīvpusdienu piešķiršanas kārtību. Līdz šim pašvaldības noteikumi paredzēja, ka vecāki var rakstīt iesniegumu, lai atteiktu brīvpusdienas savam bērnam. Tagad noteikumi mainīti - turpmāk brīvpusdienas 5.-10.klašu skolēniem tiks piešķirtas tikai pēc vecāku iesnieguma saņemšanas.

Jau vēstīts, ka sākotnējais priekšlikums par brīvpusdienu piešķiršanu vidusskolēniem tika aizstāts ar brīvpusdienu piešķiršanu trīs līdz četrus gadus veciem izglītojamajiem un 10.klašu skolēniem, ko jau atbalstīja Sociālo, izglītības, kultūras un sporta lietu komitejas deputāti.

Taču Finanšu komitejā deputāti sprieda, ka pašvaldības atmaksāta ēdināšana vairāk nepieciešama mazākajiem audzēkņiem - visiem pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamajiem -, nevis vidusskolēniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)