Banner 980x90

Par 104 373 eiro labiekārtos Bauskas novada Garozas muižas parku

Jelgava, 2.maijs, LETA. Garozas muižas parka labiekārtošanā Bauskas novada pašvaldība ieguldīs 104 373 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekts tiks īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu. Fonda ieguldītie līdzekļi ir 45 000 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums - 59 373 eiro.

Ņemot vērā, ka projekta realizēšanai saņemts avanss 9000 eiro, projekta priekšfinansēšanai un līdzfinansējuma daļas nodrošināšanai nepieciešams aizņēmums 95 373 eiro, par kuru pēdējā domes sēdē arī lēmuši deputāti. Kredīts tiks ņemts uz astoņiem gadiem.

Jau vēstīts, ka projektā paredzēts veikt teritorijas celiņu tīkla iekārtošanu, autostāvvietu ierīkošanu, asfalta seguma laukuma izbūvi ar soliem pie estrādes, koku un krūmu stādījumu sakopšanu, solu, atkritumu urnu, ziņojumu dēļu uzstādīšanu un teritorijas apgaismojuma izbūvi.

"Ar šīm aktivitātēm plānots trīs hektāru plašajā parkā atmodināt kaut nelielu daļu no tā vēsturiskās spozmes un padarīt to piemērotu sabiedrisko aktivitāšu īstenošanai mūsdienās," skaidro pašvaldībā.

Darbus parkā nodrošinās SIA "Kvinta BCL", kas ar 82 859 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa piedāvājumu atzīta par uzvarētāju divu pretendentu konkurencē.

Garozas muižas parkam piemīt vēsturiska vērtība, tā pirmsākumi meklējami 1791.gadā. Vēsturiskajās liecībās tas aprakstīts kā skaists un labi kopts atpūtas dārzs ar paviljoniem, tiltiņiem un eremīta namiņu, skaidroja pašvaldībā. Šo izskatu muižas apbūve būtiski mainīja 19.gadsimta otrajā ceturksnī, kad parks ieguva savu pašreizējo izskatu - angļu ainaviskā parka veidolā. Parka ainava ir unikāla ar to, ka caur parku plūst nelielā Garozas upīte, kurai pāri ved arkveida tiltiņš ar dēļu klājumu, kā arī netālu no parka ieejas izveidots dīķis, atzīmē pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)