Banner 980x90

Par 97 154 eiro rekonstruēta Vīna kalna koka taka Rundāles novadā

Rīga, 20.maijs, LETA. Ar Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu Rundāles novadā par 97 154 eiro rekonstruēta Vīna kalna koka taka, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Objektā atjaunotas pusotru metru platās konstrukcijas 497 metru garumā, izveidojot grantētu piekļuvi takai no ceļa Mazmežotne Saulītes-Senči. No koka laipas uz Vīna kalnu ir izbūvēta pusotru metru plata grants taka 55 metru garumā, atjaunot arī koka kāpnes. Visā takas garumā ir izvietoti seši jauni koka soli ar atzveltni, atkritumu urnas, kā arī informācijas stendi.

Vīna kalna koka takas rekonstrukcijas darbi veikti Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Engrave" īstenošanas gaitā. Projekta mērķis ir uzlabot upju veidoto zaļo infrastruktūru. Sadarbībā ar projekta partneriem - Zemgales plānošanas reģionu, Baltijas Vides forumu, Bauskas un Jelgavas novadu pašvaldībām, Biržu rajona pašvaldību, Biržu un Žagares Reģionālā parka administrāciju - plānots īstenot kopīgas aktivitātes, stiprinot sadarbību starp valsts iestādēm un ieinteresētajām pusēm, pilnveidojot pašvaldību un reģionālo institūciju zināšanas par to, kā ieviešami upju veidotās zaļās infrastruktūras apsaimniekošanas pasākumi un labās prakses piemēri.

Vīna kalna koka takas rekonstrukciju un labiekārtošanu veica SIA "Namejs L" par 97 154, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Savukārt projekta kopējais finansējums ir 583 300 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 495 805 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)