Banner 980x90

Par īpašumu, kurā persona ir deklarēta, Rundāles novadā varēs saņemt 50% atlaidi nodoklim

Jelgava, 6.dec., LETA. Plānots, ka 2018.gada 1.janvārī stāsies spēkā Rundāles novada saistošie noteikumi, kas paredz, ka fiziska persona par īpašumu, kurā tā ir deklarēta, varēs saņemt 50% atvieglojumu nekustamā īpašuma nodoklim (NĪN), liecina domes apstiprinātie notiekumi.

Novadā deklarētās personas varēs saņemt 25% atlaidi NĪN par zemi, bet ne vairāk par trim hektāriem, savukārt 50% atvieglojums pienāksies par māju vai dzīvokli, kurā personas ir deklarētas.

Līdzīgas atlaides tiks piešķirtas arī juridiskām personām. Novadā reģistrētie uzņēmumi saņems 25% atlaidi NĪN par zemi, bet par īpašumu, kurā juridiskā persona ir reģistrēta, būs jāmaksā uz pusi mazāk. Arī attiecībā uz juridiskajām personām darbosies ierobežojums, ka atlaide tiek piešķirta ne vairāk kā trim hektāriem zemes.

Par periodu, kad nodokļu maksātājam būs piešķirts maznodrošinātā statuss, no nākamā gada varēs saņemt 90% NĪN atvieglojumu.

Īpaša atlaide jaunajos noteikumos paredzēta arī personām, kas ieguldīs līdzekļus pašvaldības infrastruktūras attīstībā atbilstoši novada attīstības programmā noteiktajiem mērķiem un prioritātēm. Šādā gadījumā NĪN atlaide nākamajiem gadiem būs 90%, taču nepārsniedzot 25% no ieguldītās summas.

Taču nodokļa atvieglojumu nepiešķirs tām personām, kurām ir nodokļu parādi pašvaldībai, ja ar nodokļa papildlikmi aplikta maksātāja neapstrādātā lauksaimniecībā izmantojamā zeme. Tāpat NĪN atlaide netiks piešķirta tiem, kuru īpašumā ir būve, kas ir klasificēta kā vidi degradējoša, sagruvusi vai cilvēku drošību apdraudoša.

Atlaides tiks piešķirtas ar mērķi atbalstīt novadā deklarētos nekustamo īpašumu saimniekus, kā arī uzņēmējus. Pašvaldībā uzskata, ka jaunie noteikumi pozitīvi ietekmēs uzņēmējdarbību novadā.

Plānots, ka NĪN ieņēmumi pašvaldības budžetā līdz ar jauno noteikumu stāšanos spēkā samazināsies par 43 864 eiro. Šogad pašvaldības budžetā plānots iekasēt NĪN 387 778 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)