Banner 980x90

Par Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāju kļūst Vasiļauska

Pēc revidentu iepriekš konstatētajiem pārkāpumiem kasē un saistībā ar līdzšinējās vadītājas atstādināšanu, kā arī kriminālprocesu par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu par Bauskas novada Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāju šonedēļ iecelta Līga Vasiļauska.

Par to aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Šomina.

Kā ziņots, septembrī Bauskas novada pašvaldība bija izsludinājusi konkursu uz Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāja amata vietu. Tas bija saistīts ar līdzšinējās vadītājas atstādināšanu un kriminālprocesu par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

Bauskas novada izpilddirektora vietniece Ineta Ruhocka aģentūru LETA iepriekš informēja, ka "Latvijas Vēstnesī" un citur publicētais paziņojums par Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāja vakanci ir tiešā veidā saistīts ar to, ka līdzšinējā pagasta pārvaldniece Laimdota Kolberga iepriekš tika atstādināta, bet vēlāk bija ilgstošā pārejošas darba nespējas statusā.

"Viņas atstādināšanas termiņš beidzās 4.augustā, bet kopš tā laika viņa ir darba nespējas prombūtnē. Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, pašvaldības vadība pieļauj iespēju, ka viņa varētu tikt atbrīvota no amata, bet, tā kā juridiski līdzšinējā vadītāja ir pārejošas darba nespējas statusā un kriminālprocesa rezultātu vēl nav, pašvaldības sludinājumā noteikts, ka jauno vadītāju meklē uz noteiktu laiku," iepriekš skaidroja Ruhocka.

Viņa informēja, ka šā gada aprīlī, izvērtējot iedzīvotāju sūdzības par nepilnībām grāmatvedības dokumentācijā, pašvaldības vadība sākotnēji veica vietējo pārbaudi pagasta pārvaldē, kurā iedzīvotāju sūdzības apstiprinājās, tāpēc uz laiku no amata tika atstādināta Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāja un pārvaldes kasiere Sarmīte Muceniece.

Vēlāk SIA "Revidentu serviss" speciālisti pagasta pārvaldē veica revīziju, pārbaudot dokumentus, kas saistīti ar komunālo maksājumu iekasēšanu. Pārbaudē tika konstatēti daudzi pārkāpumi, tostarp nebija nodrošināti likumā noteiktie grāmatvedības datu uzskaites principi, tāpat no iedzīvotājiem iekasētās naudas summas nebija atbilstošas komunālo pakalpojumu līgumos noteiktajām.

Par nepilnībām pašvaldība informēja Valsts policiju (VP), kas sāka izmeklēšanu. Tāpat VP tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 217.panta un 275.panta - par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, kā arī par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu. Sākotnēji kriminālprocess ierosināts par faktu, nenosaucot konkrētas aizdomās turamās personas.

Bauskas novada izpilddirektora vietniece pastāstīja, ka kasiere tika atlaista no darba un viņas vietā jau ir pieņemta jauna.

Darba nespējas prombūtnē esošā Laimdota Kolberga aģentūrai LETA pa tālruni apstiprināja, ka pagaidām nespēj pildīt savus pienākumus, bet saistībā ar kriminālprocesu viņa pauda, ka nespēj to komentēt, jo nebija iepazīstināta ar lietas materiāliem. Viņa skaidroja, ka pati par daudz ko uzzinot no medijiem un aprakstītās pārbaudes skar kasieres darbu. Lai gan vadītājai likums paredz noteiktu atbildību, taču arī vadītājas atbildībai un pilnvarām ir robežas.

"Es neesmu apzināti veikusi tādas darbības, kas būtu vērstas uz kādu noteikumu vai likumu pārkāpšanu," pauda Kolberga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)