Banner 980x90

Pērn Iecavas novadā Sociālajam dienestam biežāk ziņots par riska ģimenēm

Jelgava, 1.marts, LETA. 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Iecavas novada bāriņtiesa Sociālajam dienestam biežāk ziņojusi par ģimenēm, kurām nepieciešama pastiprināta uzraudzība, liecina novada bāriņtiesas pārskats par pagājušo gadu.

2017.gadā bāriņtiesa informējusi Iecavas novada Sociālo dienestu par 39 ģimenēm, kurām būtu nepieciešama pastiprināta uzmanība, jo ģimenēs tika saskatītas sociālas problēmas. Sociālajam dienestam lūgts veikt darbu, sniedzot psihosociālu palīdzību, psihologa pakalpojumus, kā arī bērnu emocionālas audzināšanas apmācību ģimenēm, lai uzlabotu vecāku spējas un izpratni par bērniem un viņu aprūpi. Tāpat bijis nepieciešams sākt darbu ar pusaudžiem-likumpārkāpējiem, sastādot sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programmu, piedāvājot atbalsta grupas vai kursus vardarbībā cietušām personām vai vardarbīgām personām savas uzvedības uzlabošanai.

Minētajās 39 riska ģimenēs kopumā dzīvo 57 bērni. Savukārt 2016.gadā Sociālajam dienestam ziņots par 29 ģimenēm ar 52 bērniem, vēl pirms gada - par 30 ģimenēm, kurās aug 54 bērni.

Bāriņtiesā gan uzsver, ka mērķis nav sodīt, bet palīdzēt vecākiem nodrošināt bērna pamatvajadzības - mājokli, ēdienu, izglītību, drošu vidi un emocionālu labklājību -, kā arī palīdzēt ģimenēm izaudzināt patstāvīgai dzīvei sabiedrībā sagatavotu bērnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)