Banner 980x90

Pērn nedaudz sarucis "Uzvara-lauks" apgrozījums un ievērojami samazinājusies peļņa

Lauksaimniecības nozares uzņēmuma SIA "Uzvara-lauks" apgrozījums pērn sarucis par 4%, sasniedzot 7,35 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,72 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn ievērojami saruka - no 1,48 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 278 252 eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn vidējās graudu un rapšu cenas pasaules biržās samazinājās par 21-23%. Tāpat pagājušajā gadā kopējo resursu vērtība ir samazinājusies par 617 700 eiro. Aktīvu vērtības samazinājums ir noticis, pamatojoties uz ilgtermiņa ieguldījumu samazinājumu.

Pērn uzņēmuma vadība pārskatīja finanšu resursu novirzīšanas politiku ilgtermiņa ieguldījumos, jo gandrīz visi uzņēmuma pašu rīcībā esošie finanšu resursi, kā arī bankas īstermiņa kredītlīnija apgrozāmiem līdzekļiem tika novirzīta 2014.gada ražas ieguvei.

Pagājušā gada beigās uzņēmums izstrādāja investīciju projektu un iesniedza Lauku atbalsta dienestam par jaunas tehnikas iegādi šogad. Projekta pilnai realizācijai plānots daļēji piesaistīt arī banku kredītresursus.

Uzņēmuma valde rosina 200 000 eiro no pagājušā gada peļņas izmaksāt dividendēs īpašniekiem, bet 78 252 eiro atstāt nesadalītu.

"Uzvara-lauks" nodarbojas ar kviešu, miežu un rapša audzēšanu, kā arī graudaugu sēklas materiāla audzēšanu un sagatavošanu. Sabiedrībai pieder arī kafejnīca "Miķelis" un lauksaimniecības mašīnu muzejs.

SIA "Uzvara-lauks" dibināta 1995.gada 16.janvārī uz kādreizējā kolhoza - agrofirmas "Uzvara" - bāzes. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 377 280 eiro. "Uzvara-lauks" pilnībā pieder Arnim Vējam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)