Banner 980x90

Pētnieks prezentē priekšlikumus Bauskas novada izglītības iestāžu attīstības un optimizācijas plānam

Foto: bauska.lv
Foto: bauska.lv

Bauskas Valsts ģimnāzijā, kopā aicinot Bauskas novada pašvaldības administrācijas, pārvalžu, iestāžu pārstāvjus, medijus un citas personas, 3.martā notika SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” izstrādātās telpiskās plānošanas platformas Bauskas novadam un ar to saistīto pētījumu rezultātu prezentācija.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova, pPētījumu un telpisko plānošanas platformu prezentēja SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" pārstāvis Jānis Turlajs.

Bauskas novada dome šī gada janvārī noslēdza līgumu ar SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" par telpiskās plānošanas platformas, kas turpmāk būs pieejama pašvaldības iestāžu darbiniekiem, izveidi Bauskas novadam.

Līguma ietvaros SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" veikusi:
* Bauskas novada deklarēto iedzīvotāju dzīvesvietas adrešu, vecuma un izglītības iestāžu piepildījuma (skolas un pirmsskolas vecuma bērniem) datu apstrādi un attēlošanu uz WEB interaktīvās kartes;
* Pievienotās vērtības aprēķinu vismaz 300 lielākajām kādreizējā Bauskas rajona teritorijā esošajām uzņēmumu struktūrvienībām un to telpisko analīzi, kā arī attēlošanu uz WEB interaktīvās kartes;
* Sagatavojusi priekšlikumus Bauskas novada izglītības iestāžu attīstības un optimizācijas plānam un tā pamatojumu, kas balstīts uz demogrāfiskās un ekonomiskās situācijas analīzes Bauskas novadā (arī Latvijas kontekstā).

Analīze veikta, pamatojoties uz "Karšu izdevniecības Jāņa sēta" izstrādātajiem autordarbiem "Izglītības pakalpojumu teritoriālo analīze atbilstoši apdzīvojumam" un "Demogrāfisko izmaiņu raksturojums un prognozes", kā arī Bauskas novada domes speciālistu sniegto informāciju par skolēnu skaita dinamiku un aprēķiniem par izglītības iestāžu uzturēšanas izmaksām, kā arī LR Saeimas pieņemto lēmumu "Par uzdevumiem, kas veicami, lai nodrošinātu kvalitatīvu vispārējās izglītības iestāžu tīklu un risinātu ar izglītojamo telpisko mobilitāti (izglītības iestādes fizisku pieejamību) saistītās problēmas".

Ar pētījumu "Priekšlikumi un to pamatojums Bauskas novada izglītības iestāžu attīstības un optimizācijas plānam" var iepazīties šeit.

Bauskas novada pašvaldība aicina interesentus līdz 18.marta darbadienas beigām uz e-pastu dome@bauska.lv sūtīt pamatotus ieteikumus Bauskas novada izglītības iestāžu attīstības un optimizācijas plānam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)