Banner 980x90

Pie Bauskas sākumskolas pirmklasniekiem viesojās roboti Lenijs un Zipijs

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 21.aprīlī, Bauskas sākumskolas pirmās klases skolēnus apmeklēja roboti Lenijs un Zipijs – jaunās mācību programmas pilotprojekta – Datorikas vēstneši, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja pasākuma organizatori.

Viesošanos nopelnīja 1.c klase, kas bija vieni no uzvarētājiem Datorikas mācību platformas Start(IT) rīkotajā radošajā konkursā, kurā tika iesniegti teju 300 darbi.

Gada sākumā IT uzņēmuma Accenture sociālā izglītības projekta Start(IT) komanda izsludināja radošu konkursu Latvijas skolām, kurā aicināja skolēnus iztēloties nākotnes pasauli. Viņu uzdevums bija radošā veidā – zīmējot, līmējot, rakstot vai būvējot – parādīt, kā tehnoloģijas mainīs pasauli un kādā pilsētā varētu dzīvot datorikas tēli – roboti Lenijs un Zipijs.

Konkurss guva negaidītu atsaucību, un kopumā tika saņemti gandrīz 300 darbi – zīmējumi, maketi, domraksti un video par to, kā datorika mainīs pasauli. Vieni no konkursa uzvarētājiem ir Bauskas sākumskolas 1.c klase, kas nopelnīja abu robotu viesošanos savā skolā. Pasākumā draudzīgie roboti kopā ar bērniem izspēlēja dažādas spēles, kas prasīja gan loģisko domāšanu, gan vērīgumu, gan izveicību.

"Bauskas sākumskolas uzvaru konkursā pasludināja kā pēdējo, tāpēc ilgi nevarējām noticēt, ka pie mums viesosies Lenijs un Zipijs. Bērni par tikšanos ar digitālās pasaules pārstāvjiem bija sajūsmā un ar lielu azartu pildīja uzdevumus, uzmundrināja viens otru, priecājās par robotu atbalstu un, protams, dāvanām. Pirmklasnieki bija tik lepni ar jauniegūtajiem draugiem robotiem, ka vēlējās tos iepazīstināt ar skolas biedriem, tāpēc devās jautrā ekskursijā pa skolu," ar pateicību par vērtīgo un izzinošo tikšanos stāsta Bauskas sākumskolas 1.c klases audzinātāja un datorikas skolotāja Aiva Skaldere.

Lai veicinātu digitālo prasmju apguvi, vairāk nekā 150 Latvijas vispārizglītojošās skolās ir uzsākts datorikas mācību programmas pilotprojekts pamatskolas vecuma skolēniem. Pirmie pilotprojekta rezultāti liecina, ka datorikas apguve ne vien stiprina skolēnu digitālās prasmes, bet arī uzlabo loģisko un algoritmisko domāšanu, kas palīdz arī citos mācību priekšmetos. Plānots, ka 2018./2019. mācību gadā datorikas mācību saturu varētu ieviest kā obligātu visās skolās.

"Datorika ikvienā skolā būtu jāapgūst no pirmās klases, jo mūsdienu tehnoloģijas attīstās ātrāk, nekā mēs spējam tās apgūt. Tas noteikti ir labs ieguldījums bērnu nākotnē. Pašlaik datoriku 1.klasē māca Bauskas sākumskolā un Bauskas pilsētas pamatskolā. Pakāpeniski šis priekšmets ir jāievieš visās novada skolās, bet, lai to izdarītu, ir jābūt arī izglītības iestādes vēlmei, jo tas prasa papildu darbu. Bauskas sākumskolas kolektīvs ir ļoti radošs un iniciatīvas bagāts, par ko jāpasakās skolas direktorei Linutai Ģerģei," par datorikas programmas apguvi Bauskas novadā stāsta Bauskas novada administrācijas Izglītības nodaļas vadītāja Māra Bauvare.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)