Banner 980x90

Piena pārstrādes uzņēmums "Baltic Dairy Board" ražošanu plāno atsākt novembrī

Rīga, 9.okt., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums "Baltic Dairy Board" ražošanu plāno atsākt novembrī, ražojot specifiskas izejvielas kompānijām, kuras darbojas bērnu pārtikas segmentā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Tajā pašā laikā kompānijas pārstāvji informē, ka "Baltic Dairy Board" arī šogad oktobra beigās obligacionāriem neizmaksās plānoto kupona maksājumu, vienlaikus palielinot obligācijas nominālvērtību.

Kompānijas pārstāvji vēsta, ka "Baltic Dairy Board" ražošanu plāno atsākt 2018.gada novembrī, ražojot specifiskas izejvielas pasaules mēroga kompānijām, kuras darbojas zīdaiņu/bērnu pārtikas segmentā, bet kupona maksājuma izmaksa šogad 28.oktobrī apgrūtinātu naudas plūsmu uzņēmumā. Tādējādi pieņemts lēmums neizmaksāt 2018.gada 28.oktobra kupona maksājumu un no 28.oktobra palielināt vienas obligācijas nominālvērtību līdz 1411,58 eiro.

Arī iepriekš "Baltic Dairy Board" obligacionāriem nav izmaksājusi kupona maksājumus, palielinot obligācijas nominālvērtība, proti, kompānijas emitēto obligāciju sākotnējā nominālvērtība bija 1000 eiro, 2016.gada 28.aprīlī obligācijas nominālvērtība tika palielināta līdz 1090 eiro, 2017.gada aprīlī - līdz 1188,1 eiro, bet šogad aprīlī - līdz 1295,03 eiro. Attiecīgie lēmumi arī iepriekš tika skaidroti ar vajadzību pēc apgrozāmajiem līdzekļiem.

Biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā iekļautas 950 "Baltic Dairy Board" emitētās obligācijas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada 18.maijā Zemgales rajona tiesa ierosināja "Baltic Dairy Board" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna izstrādei un tā saskaņošanai ar kreditoriem tiesa noteica termiņu līdz 2018.gada 17.jūlijam, iesniedzot to apstiprināšanai tiesā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc noteiktā saskaņošanas termiņa beigām, bet vēlāk termiņš tika pagarināts līdz 17.augustam. Savukārt 23.augustā Zemgales rajona tiesa apstiprināja "Baltic Dairy Board" iesniegumu par tiesiskās aizsardzības procesa pieteikuma atsaukšanu un civillietas izbeigšanu.

Tāpat ziņots, ka "Baltic Dairy Board" pagājušajā gadā strādāja ar 19,456 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas zaudējumi pieauga trīs reizes, sasniedzot 1,118 miljonus eiro. Revidents kompānijas gada pārskata atzinumā norāda uz būtisku nenoteiktību saistībā ar "Baltic Dairy Board" spēju turpināt darbību.

"Baltic Dairy Board" (iepriekš "Sigilo KV") 2012.gadā izsolē iegādājās maksātnespējīgo piena pārstrādes uzņēmumu "Bauskas piens" un sāka būvēt piena rūpnīcu. "Baltic Dairy Board" rūpnīca tika nodota ekspluatācija 2015.gada decembrī, bet ražošana sākās 2016.gada janvārī.

"Baltic Dairy Board" pamatkapitāls ir 777 778 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Kaspars Kazāks (51%). Kompānijas emitētās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)