Banner 980x90

Pilsrundāles un Saulaines ciemos pabeigta apgaismojuma modernizēšana

Rundāles novada Pilsrundāles un Saulaines ciemos maijā pabeigta ielu apgaismojuma modernizācija, uzstādot videi draudzīgu un energoefektīvu LED tehnoloģiju ielu apgaismojumu.

Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa aģentūru LETA informēja, ka šie darbi paveikti, īstenojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansētu projektu "Esošo gaismekļu nomaiņa uz LED tehnoloģiju gaismekļiem Rundāles novadā".

"Esošais publisko teritoriju apgaismojums Pilsrundāles un Saulaines ciemos tika izbūvēts 20.gadsimta astoņdesmitajos gados. Pateicoties šim projektam, kļuva iespējams veikt 49 novecojušu apgaismes armatūru nomaiņu pret jauniem LED tehnoloģiju gaismekļiem un 28 morāli novecojušu dzelzsbetona balstu nomaiņu pret metāla balstiem," skaidroja Rundāles novada pašvaldības izpilddirektors Aigars Sietiņš.

Projekta mērķis bija panākt oglekļa dioksīda emisiju samazināšanu, nomainot dzīvsudraba DRL gaismekļus un nātrija gaismekļus pret energoefektīviem LED gaismekļiem, tādējādi samazinot esošo elektrības patēriņu un uzlabojot apgaismojuma infrastruktūras tehnisko stāvokli, skaidroja Kociņa.

Ielu apgaismojuma un balstu nomaiņu veica iepirkuma rezultātā izraudzītais būvnieks SIA "Kvēle", kura kopējā līgumcena bija 34 065 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Projekta kopējās izmaksas ir 44 210 eiro, savukārt 70% jeb 29 971 eiro no attiecināmajām izmaksām veido KPFI finansējums, bet 30% jeb 12 845 eiro ir Rundāles novada pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)