Banner 980x90

Projekta "Esi līderis!" dibinātājs iedvesmo Iecavas novada jauniešus

Foto: iecava.lv
Foto: iecava.lv
Piektdien, 15.jūlijā, Iecavas novada jauniešiem bija iespēja apmeklēt uzņēmēja, Biznesa Vadības Koledžas un projekta "Esi līderis!" dibinātāja Jāņa Stabiņa vadīto lekciju par biznesu un uzņēmējdarbību, kuras laikā viņš pastāstīja arī par iespēju iesaistīties projektā, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Iecavas novada pašvaldības Jaunatnes lietu speciāliste Ilze Usāne.

Projekta "Esi līderis!" ietvaros, apgūstamās profesionālās pilnveides izglītības programmas "Uzņēmējdarbības pamati" mērķis ir veidot jauniešu izpratni par komercdarbības būtību un tās sekmīgas norises nosacījumiem, attīstot uzņēmējdarbības prasmes. Tāpat mērķis ir veicināt skolēna zināšanu un prasmju apguvi, attieksmes un vērtību veidošanos, lai motivētu mūžizglītībai un apzinātai karjerai.

Sarunas laikā Jānis dalījās savā pieredzē par uzņēmējdarbību un biznesa vadīšanu. Uzzinājis, ka Iecavas Jauniešu centrs atrodas bijušajā Grāfa fon Pālena bibliotēkā, lietā lika vairākus piemērus tam, kā grāmatu lasīšana var izmainīt dzīvi. Jauniešiem ļoti iedvesmojošs šķita Jāņa stāsts par to, kā pirms vairākiem gadiem par trim latiem nopirktā grāmata palīdzējusi nopelnīt miljonus. Sarunas laikā jauniešiem tika ieskicēta arī kritiskā domāšana un tās reālais pielietojums, kā arī uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamās prasmes.

Pasākuma apmeklētāja Vernera iespaidi pēc tikšanās ar uzņēmēju: "Manuprāt, šādas tikšanās jauniešiem vienmēr nāk par labu, jo tā ir lieliska iespēja saprast, ka dzīvē ir daudz un dažādu iespēju, kuras jāizmanto, lai savu ikdienu padarītu veiksmīgāku. Šajā gadījumā pats uzņēmējs spēja mani kā klausītāju aizraut un nevienu brīdi nebija tāda situācija, ka man būtu garlaicīgi. Jānis Stabiņš ir ļoti atraktīvs un interesants cilvēks."

Sarunas laikā jaunieši tika iedvesmoti darīt, nebaidīties kļūdīties un dzīvei teikt "jā!". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)