Banner 980x90

Pusmiljons ieguldīts ūdenssaimniecības attīstībā Pilsrundālē

Jūnijā pabeigta projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rundāles novada Rundāles pagasta Pilsrundāles ciemā" realizācija. Līgums ar Klaipēdas uzņēmumu "EDRIJA" par būvdarbu veikšanu tika parakstīts pērnā gada augustā un tā ietvaros Pilsrundālē veikta esošo dziļurbumu slēgšana un jaunu izbūve, ūdenstorņa rekonstrukcija, kanalizācijas un ūdensvadu tīklu rekonstrukcija un izbūve.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Rundāles novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa, lai garantētu nepārtrauktu nepieciešamo ūdensspiedienu un rezerves, projekta ietvaros tika rekonstruēts ūdenstornis Pilsrundālē 1, savukārt Pilsrundālē 2 ūdens atdzelžošanas stacijā tika uzstādīts dīzeļģenerators. Rekonstruējot esošos kanalizācijas pašteces tīklus, kā arī divas esošās kanalizācijas sūkņu stacijas, tika nodrošināta kvalitatīva notekūdens savākšana un plūsma Pilsrundāles ciema iedzīvotājiem.

Kopējā līgumcena ar uzņēmumu "EDRIJA" par būvdarbu veikšanu veido gandrīz pusmiljonu eiro lielu summu, t.i., 469 596,79 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa). Būvuzraudzību objektā nodrošināja "Firma L4" par līgumcenu 3600,00 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa). Savukārt autoruzraudzību veic SIA "NM consulting" par līgumcenu 555,00 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa).

Šis ir jau trešais ūdenssaimniecības attīstības projekts, ko pēdējo divu gadu laikā ar 85% Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu realizējusi Rundāles novada dome. 2014.gada septembrī darbi tika pabeigti Viesturu ciemā, kur tika izbūvēta jauna bioloģisko notekūdeņu attīrīšanas iekārta, jauni kanalizācijas tīkli, kā arī jauna kanalizācijas sūkņu stacija. Savukārt novembrī darbi tika pabeigti Saulaines ciemā, kur tika izurbts jauns dziļurbums un uzstādīts dīzeļģenerators un hidrofors.

Šobrīd darbi noris pie ūdenssaimniecības attīstības projekta realizācijas Svitenes ciemā, kur tos plānots pabeigt līdz 31.augustam, veicot ūdensapgādes tīklu rekonstrukciju, izbūvējot jaunu dziļurbumu dzeramā ūdens iegādei, rekonstruējot ūdensvadu, esošos kanalizācijas tīklus un spiedvadus un izbūvējot jaunus. Darbus Svitenē veic Jelgavas novadā reģistrētais uzņēmums "Būvfirma Vītols". Uzņēmējs izraudzīts iepirkuma procedūras rezultātā un kopējās būvniecības izmaksas veido 379 575,27 eiro lielu summu (bez pievienotās vērtības nodokļa).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)