Banner 980x90

"Iecavas Ziņu" iespiešanai pašvaldība šogad plāno tērēt 13 000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Laikraksta "Iecavas Ziņas" iespiešanai no Iecavas novada pašvaldības budžeta šogad plānots tērēt 13 000 eiro, aģentūru LETA informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Izdevumu iespiež AS "Dragonara Baltica" Ķekavas novadā. "Firmas.lv" informācija liecina, ka 2014.gadā uzņēmums apgrozījis 119 114 eiro, bet tā peļņa bijusi 30 495 eiro. Gada pārskats par 2015.gadu vēl nav iesniegts.

Akciju sabiedrība nav norādījusi akcionārus, taču savulaik uzņēmums, tiesa, ar citu nosaukumu, piederēja Jānim Dunovskim. Līdz pagājušā gada oktobrim uzņēmums strādājis ar nosaukumu AS "UnitedPress Poligrāfija", vēl pirms tam kā SIA "Art DVS" un Talsu Dunovska privātuzņēmums "CZ drukas serviss".

AS "Dragonara Baltica" valdes loceklis ir Jānis Nebars, kurš darbojas arī biedrībā "Nākotnes Salaspils" un Salaspils uzņēmēju biedrībā.

Savukārt izdevumi laikraksta piegādei plānoti 1200 eiro apmērā. Kā katru gadu, plānots izdot 51 laikraksta numuru, katru astoņu lappušu apjomā.

Podniece-Jostmane apgalvoja, ka atsevišķas izmaksas publiskās apspriešanas rīkošanai par laikraksta izdošanu pašvaldība nav plānojusi. "Ja tādas tomēr radīsies, par to varēsim informēt, kad publiskā apspriešana būs noslēgusies," skaidroja pašvaldības pārstāve.

LETA jau ziņoja, ka Iecavas novada domes deputāti aprīļa sēdē vienbalsīgi lēma līdz 31.maijam izsludināt publisko apspriešanu "Vai Iecavas novada domei jāizdod pašvaldības laikraksts "Iecavas Ziņas".

Sākotnēji bija paredzēts izsludināt apspriešanu jautājumā "Vai Iecavas novada domei jāizdod pašvaldības laikraksts "Iecavas Ziņas" līdzšinējā apjomā", taču sēdes laikā deputāti lēma mainīt formulējumu, liecina domes sēdes audioieraksts.

Tāpat jau vēstīts, ka, lai publisko apspriešanu uzskatītu par notikušu, tajā jāpiedalās vismaz 3% no pilngadību sasniegušo Iecavas novada iedzīvotāju skaita.

Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (VL-TB/LNNK, ZZS) sēdē apgalvoja, ka pašvaldības atbalstītāji gatavi iet piketos un demonstrācijās, atbalstu pašvaldības izdevumam pauž arī kaimiņu novadu iedzīvotāji.

Pelsis skaidroja, ka sākotnēji lēmumprojektu apstiprināšanai bija plānots virzīt uz maija sēdi, taču nolemts to darīt uzreiz, kamēr ir "emocionālais pacēlums", jo maijā tas būs jau noplacis.

Par lēmumu rīkot sabiedrisko apspriešanu balsoja visi 13 klātesošie deputāti.

Jau ziņots, ka iepriekš Pelsis, reaģējot uz laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenās redaktore Anitas Rozentāles paziņojumu par to, ka medijs nolēmis sūdzēt tiesā Iecavas novada domi, kas izdod laikrakstu "Iecavas Ziņas", jo tā šādā veidā kropļo mediju un reklāmas tirgu, izplatījis atklātu vēstuli. Tajā viņš informē, ka ir vērsies policijā, lai izvērtētu, vai "Bauskas Dzīves" rīcībā nav manāmas izspiešanas pazīmes, kā arī vaino vietējos medijus tendenciozitātē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)