Banner 980x90

"RRG" saņems kompensāciju par salmonelozes dēļ iznīcinātām paipalām, vistām un olām

Lai kompensētu zaudējumus saistībā ar salmonelozi, Zemkopības ministrija no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plāno izmaksāt 5771 eiro kompensāciju SIA "RRG" par minētās kaites dēļ iznīcinātām paipalām, vistām un olām, paredz valdības 9.februāra sēdes darba kārtība.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas skaidrojumā, mājputnu īpašniekam ir tiesības saņemt kompensāciju par salmonelozes uzliesmojuma apkarošanas laikā iznīcinātiem putniem un olām, kas paredzētas patēriņam cilvēku uzturā vai inkubēšanai, kā arī par dzīvnieku barību.

Atbilstoši Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektora norādītajai informācijai Vecumnieku novada saimniecībā iznīcinātas 543 vistas, 241 paipala, 2500 vistu olas un 3424 paipalu olas.

Tā kā saimniecībā putni tiek perēti uz vietas, nav putnu iepirkšanas dokumentu, pēc kuriem var noteikt iznīcināto putnu vecumu, un jāpaļaujas uz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektora konstatēto uz vietas saimniecībā. Tā kā inspektors atzīmējis norādi par kompensācijas nesamazināšanu, putnu īpašniekam pienākas kompensācija 5771 eiro apmērā.

Tāpat skaidrojumā norādīts, ka Zemkopības ministrija nodrošinās, lai atbilstoši Eiropas Savienības tiesību aktiem valsts budžetā daļēji tiktu atgūti līdzekļi par dzīvnieku īpašniekiem izmaksātajām kompensācijām saistībā ar salmonelozes apkarošanas programmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)