Banner 980x90

Refleksoloģija – alternatīvā medicīna bez palīglīdzekļiem

Pixabay
Pixabay
Ārpus ierastajām ārstniecības metodēm, kā, piemēram, zālēm un ārstniecības augiem pastāv arī citas ārstniecības metodes. Senās civilizācijas kā arī daļa pētnieku ir pārliecināti, ka cilvēks pats sevi var izārstēt. 

Refleksoloģija ir viens no alternatīvās medicīnas paņēmieniem, saukts arī par "zonu terapiju", kas palīdz dažādām kaitēm, izdarot attiecīgu spiedienu uz aktīvajiem punktiem uz ķermeņa, kas aktivizē fizioloģiskos procesus. Spiediens tiek veikts ar pirkstu palīdzību, papildus neizmantojot eļļas, losjonus vai citus līdzekļus. 

Refleksoloģija, kā lielākā daļa šāda veida medicīnas metožu, tika atklāta jau senajā Ēģiptē, līdz vēlāk nokļuva zinātnieku uzmanības centrā. Kāda Londonas neirologa Henrija Heda (Henry Head) un Nobela prēmijas laureāta Čārlza Šeringtona pētījums 19.gs. beigās parādīja neiroloģisko saistību starp ādu un iekšējiem orgāniem.

Pētījums parādīja, ka visa nervu sistēma reaģē uz ādas izdarītiem stimuliem. Balstoties uz šo teoriju, galvenās ķermeņa zonas uz kurām koncentrējas aktīvie punkti ir pēdas, rokas un ausis. Katrs aktīvais punkts uz kādas no šīm ķermeņa daļām ietekmē konkrētu iekšējo orgānu. Jja veic pareizu šo punktu masāžu var izārstēt vai uzlabot orgānu veselību, darbību.

Informācijas avots: https://www.takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/reflexology/how-does-reflexology-work

Piedāvājam nelielu ieskatu šajā alternatīvās medicīnas metodē (skatīt, uzspiežot uz zemāk redzamās saites).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)