Banner 980x90

Rundāles pils muzejā tiek gatavota grāmata "Dievinātā Doroteja"

Jelgava, 7.febr., LETA. Gatavojoties Rundāles pils 282.dzimšanas dienai, muzejā publikācijai tiek gatavota grāmata, kas tapusi kā vēlīns veltījums Kurzemes hercogienei Dorotejai viņas 250.jubilejā, ko 2011.gadā muzejā iezīmēja neliela izstāde "Dievinātā Doroteja", aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga.

Izstāde apkopoja Dorotejas biogrāfijas nozīmīgākos punktus, viņas portretus un laikabiedru liecības, dodot vārdu gan cilvēkiem, kas viņu bija pazinuši, gan viņai pašai. Līdzīgi veidota arī grāmata: sastādītāja teksts vienīgi ieskicē pārejas no vienas tiešās runas uz otru, no vienas hercogienes Dorotejas dzīves stacijas uz nākamo.

"Tas ir apbrīnojamas sievietes apbrīnojams likteņstāsts - viens no pārsteidzošākajiem ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas vēsturē -," atzīst grāmatas sastādītājs Imants Lasmanis.

Grāmatas veidotāji uzsver, ka tā nav akadēmisks pētījums ar sīkām vēsturiskā fona detaļām, atšķirīgu viedokļu izklāstiem, literatūras uzskaitījumu un pedantiskām atsaucēm uz avotiem. Tā drīzāk iecerēta kā ģimenes fotoalbums, kurā attēli kopā ar parakstiem sakārtojas hronoloģiskā dzīvesstāstā, ļaujot vaļu arī līdzpārdzīvojumam un fantāzijai.

Grāmata lasītājiem būs pieejama maija beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)