Banner 980x90

Rundāles novadā ar skrējienu atzīmēs ilgi gaidīto ceļa asfaltēšanu

Rīga, 23.apr., LETA. Nedēļas beigās, 28.aprīlī, Rundāles novadā norisināsies Asfalta svētki, atzīmējot ilgi gaidīto ceļa posma Pilsrundāle-Svitene asfaltēšanu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Svētki sāksies plkts.10 un tiks atklāti ar piecu kilometru skrējienu no Rundāles pils līdz Baznīckrogam. Distance būs pieveicama ne tikai skrienot, bet arī ejot, braucot ar riteni vai skrejriteni, nūjojot vai kā citādi pārvietojoties bez motorizētiem transportlīdzekļiem. Finišā pirmie 100 dalībnieki saņems piemiņas medaļas. Savukārt paši mazākie varēs piedalīties skrējienos "Fiksie 500" un "Fiksie 1000", finišā saņemot saldas balvas.

Baznīckrogā dalībniekus gaidīs atspirdzinoši dzērieni un uzkodas, ko pasniegs krogus meitas no Svitenes amatierteātra "Šurumburums". Pēc tam uz ceļa no Baznīckroga līdz Svitenei, trīs kilometru garumā, interesenti varēs piedalīties dažādās darbnīcās, kurās varēs krāt punktus, lai varētu piedalīties loterijā.

Pasākumā noslēgumā, plkst.14, būs skatāms jauniešu grupu "Jumts" un "Bekars" koncerts un loterijas uzvarētāju paziņošana.

Svētkus, "lai kopā priecātos par asfalta liešanas sākšanu uz Rundāles novada autoceļa no Pilsrundāles līdz Svitenei," rīko vietējās jauniešu nevalstiskās organizācijas.

Rīkotāji arī informēja, ka no plkst.9 līdz 11 autoceļa V1033 posms no Pilsrundāles līdz Baznīckrogam satiksmei būs slēgts, bet no plkst.11 līdz 14 satiksmei slēgts būs autoceļa posms no Baznīckroga līdz Svitenei.

Jau vēstīts, ka ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūvi veica Bauskas novadā reģistrētā SIA "Viona". Būvnieks izvēlēts piecu pretendentu konkurencē ar līguma summu 1 810 4999 eiro bez pievienotās vērtības nodokli jeb 2 190 703 eiro, ieskaitot nodokli.

Lai ceļa posmu noasfaltētu, Rundāles novada dome lēmusi pārņemt to no VAS "Latvijas Valsts ceļi" bez atlīdzības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)