Banner 980x90

Rundāles novada Saulainē par 7% augs maksa par apkuri un karsto ūdeni

Jelgava, 5.sept., LETA. Ar 1.decembri Rundāles novada Saulaines ciemā par nedaudz vairāk nekā par 7% pieaugs siltumenerģijas un ūdens uzsildīšanas tarifi, lēmuši novada domes deputāti.

Lēmumu domē skaidro ar cietā kurināmā - brikešu - maksas pieaugumu. Pērn brikešu tonna maksājusi 84,2 eiro par tonnu, bet šogad SIA "Hag" pašvaldībai piegādās briketes par 89,97 eiro tonnā, līdz ar to kurināmā izmaksas sadārdzināsies par 6,9%.

Papildus tam 2018.gadā tiks palielināta minimālā darba alga, kā arī tiks paaugstināts akcīzes nodoklis degvielai, tarifa palielinājumu pamato pašvaldībā.

Tāpēc dome lēmusi palielināt tarifu par siltumenerģiju no 58,12 eiro par megavatstundu līdz 62,25 eiro, savukārt karstā ūdens kubikmetrs maksās 7,47 eiro 6,97 eiro vietā. Tarifu sadārdzinājums ir nedaudz vairāk par 7%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)