Banner 980x90

Rundāles novada svētkos piedalīsies ārzemju deju un mūzikas ansambļi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 4.jūnijā, Rundāles pils dārzā tiks atzīmēti Rundāles novada svētki, kuriem šogad dots nosaukums "Visas upes tek uz jūru", izceļot ūdens nozīmi daudzu tautu kultūrā. Pasākumā piedalīsies arī viesi no Itālijas, Lietuvas un Baltkrievijas, aģentūru LETA informēja Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

Kā ierasts, svētki tiks aizsākti ar svētku gājienu, kas šogad sāksies pie Pilsrundāles vidusskolas. Pulcēšanās no plks.16.25. Gājiena sākums - plkst.16.40.

Plkst.17 Rundāles pils dārza centrālajā alejā uz svētku skatuves mūzikā, dziesmās un dejās tiks uzburts stāsts par ceļojumu no mazas upītes līdz plašai pasaulei. Jūras ceļojumā vedīs mīmi garkāji un mīmu grupa, stāstu koncertā caurvīs vokālā grupa "Miljons", deju grupa "Lēra", jauniešu muzikālā grupa "Piparmētra", Rundāles novada ģimeņu tērpu šoviņš "Jūra līdz ceļiem", popgrupa "Do Re Mi", arfu spēlētāji no Itālijas, Skaistkalnes pūtēju orķestris, folkloras kopa "Svitene", vidējās paaudzes deju kopa "Rundāle" un deju kopa "Ir varianti", Linkuvas ģimnāzijas jauniešu tautisko deju grupa "Jaunimelis" no Lietuvas, folkloras ansamblis "Pušanskije napevi" no Baltkrievijas, VEF Kultūras pils vidējās paaudzes deju kolektīvs "Daugava", Iecavas eksotisko deju grupa "Amira Nur", Bauskas eksotisko deju grupa "Jasmīna", Rundāles novada teātra studija "Savējie", Nila Īles ritma grupa un deju grupa "Triumfs" ar uzvedumu "Ocean Magic".

Svētku koncerta laikā līdz pat vakaram Rundāles pils dārzā norisināsies iepirkšanās tirgotāju ieliņā, dažādas radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem. Tāpat varēs aplūkot Rundāles Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi "Es dzīvoju pie jūras".

Plkst.18 mazākos pasākuma apmeklētājus priecēs Liepājas ceļojošais leļļu teātris ar izrādi "Šņāpuļa ceļojums".

Diena tiks noslēgta ar zaļumballi pie Pilsrundāles vidusskolas, kur spēlēs grupa "Ginc un Es". Pusnaktī paredzēta uguņošana. Balles sākums plkst.22.00.

Aproces bezmaksas ieejai Rundāles pils dārzā iedzīvotāji var saņemt Rundāles novada domē, Viesturu un Svitenes pagastu pārvaldēs un Saulaines pakalpojumu sniegšanas punktā to darba laikos. Aproces būs pieejamas arī svētku dienā pirms ieejas Rundāles pils dārzā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus pieteikties svētku gājienam.

Gājienā aicinātas piedalīties novada iedzīvotāju kopas, draugi, kolēģi, amatierkopas un visi svētku viesi. Gājiena dalībnieku kolektīvu noformējuma atbilstību svētku vadmotīvam "Visas upes tek uz jūru", radošumu un izdomu vērtēs žūrija, kura arī noteiks uzvarētājus un balvu ieguvējus, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pieteikšanās gājienam līdz 30.maijam pie pašvaldības Sporta nodaļas vadītājas Ievas Kirkilas pa tālruni 26553747.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)