Banner 980x90

Rundāles pilī būs apskatāma gladiolu izstāde

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
No otrdienas, 9.augusta,  līdz ceturtdienai Rundāles pils pirmā stāva vestibilā būs apskatāma gladiolu izstāde, aģentūru LETA iepriekš informēja Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Stroiča.

Viņa atklāja, ka gladiolu vēsture mērāma gadu tūkstošos. Senākās ziņas par gladiolām fiksētas Senajā Romā mūsu ēras pirmajā gadsimtā. Latvijā tās parādījušās divdesmitā gadsimta 30.gados. Par gladiolu selekcijas pirmsākumu Latvijā var uzskatīt 1936.gadu, bet uzplaukums sācies pēc Otrā pasaules kara.

Visvaldis Viņķelis no Bauskas novada Stelpes pagasta ir gladiolu audzētājs ar vairāk nekā 40 gadu ilgu pieredzi un ražīgs selekcionārs - vairāk nekā 50 gladiolu šķirņu autors. Izstādē Rundāles pilī būs apskatāmas aptuveni 30 šķirņu gladiolas no Viņķeļa kolekcijas.

Izstāde apskatāma bez maksas.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)