Banner 980x90

Rundāles pilī prezentēs Sibīrijas bērza tāss vēstuļu katalogu

Jelgava, 25.maijs, LETA. 29.maijā Rundāles pilī norisināsies UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas sadarbības tīklu konference "Dokumentārais mantojums: kolektīvās atmiņas nesējs" un kolekcijas kataloga "Sibīrijā tapušas vēstules uz bērza tāss" atvēršana, aģentūru LETA informēja komisijas pārstāve Kitija Balcare.

Katalogā apkopotas uz bērza tāss rakstītas vēstules, kas simbolizē pretestības garu un cilvēcības saglabāšanu PSRS spaidu darba nometnēs vai nometinājuma vietās 20.gadsimta vidū. Tās rakstījuši un saviem tuviniekiem un draugiem sūtījuši represētie Latvijas iedzīvotāji.

Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola pasākumā iepazīstinās ar jauntapušo kolekcijas katalogu "Sibīrijā tapušas vēstules uz bērza tāss" un stāstīs par tēmu "Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss: kolekcijas muzeālā interpretācija un prezentācija".

Tāpat konferencē ar priekšlasījumu "Johana Kristofa Broces "Monumente" kā Latvijas mākslas vēstures izpētes avots" uzstāsies Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, par tēmu "Vidzemes brāļu draudze - latviešu nacionālās atmodas "modinātājs" stāstīs Latvijas Universitātēs Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Gvido Straube. Tēmu "Fonogrāfs un fonogrāfija 19.gadsimta beigās, 20.gadsimta pirmajās dekādēs. Globālie un Baltijas konteksti" atklās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Mārtiņš Boiko.

Konferences mērķis ir iepazīt 2017.gadā UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā iekļautās dokumentārā mantojuma vērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)