Banner 980x90

Sāks gājēju un veloceliņa izbūvi no Bauskas līdz Rītausmu ciemam

Septembra otrajā nedēļā plānots sākt 2,8 kilometrus garā gājēju un veloceliņa izbūvi no Bauskas līdz Īslīces pagasta Rītausmu ciemam, aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Matuļenko.

Viņa skaidroja, ka augustā Bauskas novada dome nolēma piešķirt pašvaldības finansējumu šā gājēju un veloceliņa izbūvei. No pašvaldības 2015.gada budžeta rezerves fonda finansējuma gājēju un veloceliņa izbūvei piešķirts 37 191 eiro. Nākamā gada budžetā pašvaldībai šī objekta būvniecībai jāparedz 84 724 eiro. Savukārt būvuzraudzības izmaksām katru gadu laika periodā no 2017. līdz 2021.gadam pašvaldības budžetā jāieplāno 121 eiro.

Kopējās gājēju celiņa izbūves izmaksas pēc iepirkumu veikšanas ir 601 931 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, un par būvdarbu veikšanu ir noslēgts līgums ar SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate". Savukārt būvuzraudzību šim objektam iepirkuma rezultātā uzticēts veikt SIA "BaltLine Globe", kuras kopējā līgumcena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 7525 eiro.

Būvprojekta mērķis ir rekonstruēt esošo ietvi posmā no rotācijas apļa Mūsas tilta galā līdz bijušajam "Bauskas piena" kombinātam un izveidot gājēju celiņu gar Īslīces ielu un valsts vietējās nozīmes ceļiem līdz Lauku ielai, kā arī posmā no pagrieziena uz Rītausmām līdz Liepu ielai. Atkarībā no esošās situācijas celiņš tiks virzīts gar esošā ceļa malu viena līdz četru metru attālumā no brauktuves.

Noslēgtais līgums paredz, ka darbi veicami 24 nedēļu laikā. Šajā termiņā nav iekļauts tehnoloģiskais pārtraukums jeb laika periods, kad būvdarbi tiek pārtraukti nepiemērotu laikapstākļu dēļ, tādējādi veloceliņa izbūve, kas tiks uzsākta šajā gadā, noslēgsies 2016.gadā.

Plānotais trases garums ir 2851 metrs. Gājēji un velobraucēji varēs pārvietoties pa 2,25-2,50 metru platu celiņu. Sašaurinātais veloceliņa platums - 2,25 metri - paredzēts vietās starp esošajiem žogiem, gaisvadu balstiem un esošo brauktuvi. Tas ir posms gar kooperatīvās sabiedrības "Latraps" teritoriju.

Ietves segums būs karstais asfalts, bet paplašinātajās zonās starp brauktuvi, veloceliņu un autobusa platformu tiks izbūvēts laukakmens bruģis.

Kā ziņots, 20.augustā Bauskas novada dome ārkārtas sēdē nolēma ņemt aizņēmumu Valsts kasē 487 661 eiro apmērā 2,8 kilometrus gara gājēju un veloceliņa izbūvei no Bauskas līdz Īslīces pagasta Rītausmu ciemam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)