Banner 980x90

Sāks krauķu ligzdu noņemšanu Iecavas parkā

Jelgava, 26.marts, LETA. Šodien pašvaldība sāks krauķu ligzdu noņemšanu Iecavas parkā, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) pašvaldībai izsniegusi nemedījamo sugu indivīdu ieguves atļauju. Saskaņā ar to Iecavas parka teritorijā atļauts nojaukt līdz 200 krauķu ligzdu.

Ligzdas plānots noņemt virs Upes un Ozolu ielas brauktuves, kā arī gājēju celiņiem - no Grāfa laukuma uz parku, gar Iecavas upes labo krastu un no Krasta ielas uz estrādi.

Ņemot vērā krauķa spēju ligzdas atjaunot, kā arī Iecavas parka kolonijas kopējo lielumu, pārvaldes ieskatā daļas ligzdu noņemšana pirms ligzdošanas sezonas sākuma nav uzskatāma par darbību, kas atstās būtisku negatīvu ietekmi krauķa populācijai.

Jau vēstīts, ka pērn Iecavas novada pašvaldība saņēmusi vairāku iecavnieku vēstules ar lūgumu risināt samilzušo situāciju ar krauķu koloniju Iecavas parkā. Putni rada troksni, posta un rada netīrību, aģentūru.

Iecavas novada dome vērsusies DAP Pierīgas reģionālās administrācijas Dabas aizsardzības daļā, kuras pārraudzībā ir novada teritorija, ar lūgumu ieteikt iespējamos risinājumus putnu kolonijas ierobežošanai vai aizbaidīšanai uz mazāk apdzīvotām vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)