Banner 980x90

Senās mūzikas ansamblis "Trakula" Bauskas pilī koncertā svinēs jubileju

Jelgava, 11.janv., LETA. 20.janvārī plkst.15 Bauskas pils muzejā senās mūzikas ansamblis "Trakula" ar krāšņu koncertu svinēs savu desmit gadu jubileju, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

"Uz dzīvi laimīgu un saldu mūs aicina mīla - svinēsim to!" tā vēsta četrus gadu simtus sena dziesma, kuru ansambļa "Trakula" mūziķi izvēlējušies par vadmotīvu koncertam, kurā svinēs savu pirmo desmitgadi, kas pavadīta kopā, izpildot un mīlot viduslaiku un renesanses mūziku.

Mūziķi spēj iejusties visdažādākajos ampluā - būt par kara fanfaru spēlmaņiem bruņinieku kaujās, ceļojošiem trubadūriem viduslaiku svētkos, galma mūziķiem senās mūzikas festivālos, dziedāt garīgo mūziku baznīcās, kā arī pārkāpt senās un tautas mūzikas nosacīto robežu, apvienojot tās abas tikai "Trakulai" raksturīgajā skanējumā.

Pasākumā piedalīsies arī seno deju entuziasti no visas Latvijas, izspēlējot, izdziedot un izdejojot savus mīļākos viduslaiku un renesanses skaņdarbus. Dejas klātbūtne koncertā nebūt nav nejauša, jo "Trakula" neskaitāmas reizes sadarbojusies ar seno deju dejotājiem un mūziķi savulaik pat paši apguvuši ne vienu vien dejas soli, lai ar lielāku izpratni varētu spēlēt dejas pavadījumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)